Logo de la Universitat de València Logo Màster en Psicologia General Sanitària Logo del portal

Blog

 • Chica llorando

  Tractament psicològic per a suportar el “dol”

  12 de de setembre de 2016

  De sobra és coneguda l'horrible catàstrofe ocorreguda el passat 24 d’agost en Amatrice -centre d’Itàlia- on més de 250 persones van perdre la vida a causa d’un terratrémol de magnitud 6 i diversos sismes que es van succeir posteriorment. Els esdeveniments s’han viscut aquestes últimes setmanes, fonamentalment a través dels mitjans de comunicació, amb gran estupor donat que fins a dates recents les forces de rescat seguien trobant-se cossos. Davant el succés, les famílies de les víctimes han d’enfrontar-se ara a un dur procés emocional; per això, volem destacar la importància que tenen els psicòlegs en aquests moments tan difícils i quin n’és el seu paper.

 • entrenamiento deportivo

  Promoció del benestar i dels estils de vida saludables

  19 de de juliol de 2016

  En el nou marc de política comú de l'Organització Mundial de la Salut, en el seu Comité Regional per a Europa, s’inclou com a objectiu per a l’any 2020 “millorar significativament la salut i el benestar de la població”. Segons Isabel Balaguer i Isabel Castillo, ambdues docents de la facultat de Psicologia de la Universitat de València, l’interés per promoure el benestar humà, fi últim de la psicologia, s’ha vist reflectit en nombrosos actes públics, com importants discursos, codis deontològics o treballs científics.

 • “Una educació per a l’emancipació”

  15 de de juliol de 2016

  Els autors de l'article analitzen la importància de l’Educació Superior per a les persones majors. Per a ells, “l’envelliment constructiu” es tracta d’un concepte específic dels processos d’ensenyament i aprenentatge que no té per què limitar-se als anys de vida laboral. En aquest sentit, advoquen per introduir un canvi sociocultural sobre l’educació com a ferramenta per a desenvolupar un bon envelliment.

 • médica hospital

  Counselling: el camí per aconseguir una comunicació més humana entre sanitari i pacient

  12 de de juliol de 2016

  Es tracta d’una pràctica empresa per a fer el menor dany possible als malalts durant els cuidats mitjançant una adequada coordinació entre coneixements, habilitats i actituds, per part del sanitari, amb la premissa bàsica de considerar el sofriment del pacient com un tema essencialment personal i depenent de les seues particularitats.

 • Estetoscopio, herramienta médica.

  ¿Està assegurada la dignitat en els cuidats pal·liatius?

  22 de de juny de 2016

  Diversos professionals opinen que la dignitat podria ser-ne el vincle que explique la interrelació que existeix entre la salut i els drets humans. De fet, el cridat de les Nacions Unides en favor del “dret a la Salut” suposa una relació directa entre ambdós conceptes quan descriu la salut com a requisit indispensable per a viure dignament.

 • ¿Eres introvertido o extrovertido?

  4 de de maig de 2016

  La vida está pensada para beneficiar a los extrovertidos, se aprecia en el día a día, en la esfera pública, en los estereotipos que la publicidad o el cine perpetúan: la extroversión se asocia con el éxito social. Pero toca derribar los tópicos...

 • ¿Por qué los estudiantes de bajo rendimiento se quedan atrás?

  28 de d’abril de 2016

  El bajo rendimiento en la escuela puede tener consecuencias severas para los estudiantes pero también para la sociedad en su conjunto. Un nuevo informe de la OCDE (Organización para la Cooperación y el Desarrollo Económicos) aborda en profundidad este problema y propone diversas medidas orientadas a reducir las tasas actuales.