
L’Observatori Cultural de la Universitat de València posarà sobre la taula el debat entorn el concepte de les “humanitats ecològiques” i el desenvolupament de la “simbioètica” que, sota el títol, ‘Metanoia - Sobre la conversió ecosocial que necessitem’, protagonitzarà el professor d’Ètica i Filosofía política de la Universidad Autónoma de Madrid, Jorge Riechmann.
La conferència tindrà lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau el pròxim 18 d’octubre, a les 18 hores, i estarà moderada pel cap responsable d’Iniciatives de l’Observatori, Raúl Abeledo. L’assistència és gratuïta i requereix d’inscripció prèvia.
Des de mitjans de la dècada dels vuitanta, aquest prolífic autor d'assajos s'ha dedicat a reflexionar sobre les diferents dimensions de la crisi ecològic-social en què està submergida la societat.
L'ecologia política i el pensament ecològic des del qual planteja els seus postulats prenen forma en el concepte “humanitats ecològiques”, a través del qual busca desenvolupar una “simbioètica” en el marc d'una cultura amiga de la Terra i des d'una perspectiva dialògica i interdisciplinària. La conferència abordarà, precisament, la seua proposta –tan ineludible com innegable– per a la transició ecosocial i l'assentament d'una nova concepció de societat sostenible.
Entre altres propostes i nocions, Riechmann advoca per una reducció dràstica de l’ús d’energia o el canvi de disvalors prevalents a la nostra societat.
Jorge Reichmann
Jorge Riechmann (Madrid, 1962) és professor titular d’Ètica i Filosofia política de la Universidad Autónoma de Madrid. Com a assagista i poeta ha dedicat bona part de la seua obra a l’anàlisi i la reflexió de la dimensió de la crisi ecològica, recollides en llibres com “Otro fin del mundo es posible”, “Informe a la Subcomisión de Cuaternario” o “Ecosocialismo descalzo”.
Llista d'enllaços: