L'equip de la Universitat de València està liderat per ScienceFlows de l'Institut Polibienestar i hi col·laboren l'Observatori de les Dues Cultures i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València.
El projecte COALESCE (Coordinated Opportunities for Advanced Leadership and Engagement in Science Communication in Europe) integra un consorci internacional l’objectiu del qual és la creació d’un Centre de Competència Europeu per a la Comunicació Científica. COALESCE és un projecte de quatre anys (2023-2027) i està finançat amb tres milions d’euros pel Programa Horitzó Europa de Recerca i Innovació de la Unió Europea.
En el projecte, liderat per la Universitat Erasme de Rotterdam, participen diverses universitats, organitzacions i associacions europees amb experiència en la comunicació de la ciència.
La comunicació científica té un paper destacat a l'hora de fer front a les diverses crisis actuals (climàtica, malalties emergents, etc.) en un entorn canviant i on abunda la desinformació. El projecte COALESCE pretén aportar el coneixement de diverses institucions i col·lectius de tot Europa i unir esforços en un Centre de Competència per a la Comunicació Científica on científics, periodistes, gestors públics i comunicadors de la ciència puguen accedir a recursos, formació i ferramentes que els ajuden a fer accessible la ciència a la societat.
L'equip de la Universitat de València ja s'ha posat en marxa i ha celebrat la primera reunió per a informar dels detalls del projecte i organitzar el treball que s'ha de dur a terme. La catedràtica de Periodisme, Carolina Moreno, és la investigadora principal i coordinadora de COALESCE en la Universitat de València. Aquesta institució, juntament amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i Science for Change són les entitats que participen en el desenvolupament del projecte a Espanya.