Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica AgroalimentacióOferta Científic Tecnològica Agroalimentació Logo del portal

Desenvolupament de materials polimèrics i compostos amb propietats avançades per a llur aplicació en envasos i embalatges

Desenvolupament de nous materials polimèrics i compostos amb propietats avançades: actius, intel·ligents, biodegradables, reciclables, comestibles, nanocompostos i biocompostos, per a la seua aplicació en sistemes de conservació de productes alimentaris i farmacèutics.

Desenvolupament de membranes híbrides TiO2-polimer per a la seua aplicació en la descontaminació d'aigües i en la purificació de compostos

Desenvolupament de membranes híbrides autonetejadores formades per nanotubs de TiO2 modificades per a la seua aplicació en l'eliminació de contaminants emergents de les aigües i purificació de compostos químics mitjançant processos de filtració la força impulsora de la qual és la pressió.

Desenvolupament de nous productes en la indústria agroalimentària

Disseny i adaptació de nous productes alimentosos a partir d'aliments tradicionals, Enriquiment/Fortificació d'aliments, Valoració de la composició nutricional de productes alimentosos i la seua millora, Estudi de nous materials, Estudi de l'estabilitat.

Disseny de nous materials funcionals per a aplicacions en catàlisi i energia

Preparació de materials nanoporosos macroscòpics i microscòpics per al desenvolupament de fonts d'energia, catalitzadors o nano-contenidors. Aquesta línia de recerca pretén proposar aplicacions alternatives de materials ben establits en camps completament diferents innovant en l'aplicació però beneficiant-se del coneixement existent. Ens centrem en modificacions superficials postsíntesi, omplit i alliberament de compostos (antibiòtics).

Disseny i validació de materials polimèrics i compostos per a tecnologia de membranes

Tecnologia per al disseny de polímers funcionalitzats i composites per al desenvolupament de membranes en format pla o fibra. Control de paràmetres com la grandària de porus, humectabilitat, afinitat química, estabilitat tèrmica, química i mecànica.

Estudi d'extractes i/o compostos bioactius d'origen alimentari

Assajos de la funcionalitat i biodisponibilitat en cultius cel·lulars i in-vitro. Anàlisi metabolòmic (CL-EM) i interpretació dels resultats (Foodomic), Caracterització de compostos bioactiu, Avaluació de l'estabilitat en matrice, Biodisponibilitat in vitro de compostos bioactius.

Modelització i simulació del transport de propietat en membranes polimèriques

Desenvolupament de models matemàtics, basats en el mètode dels elements finits (FEM), per a l'estudi del transport de matèria multicomponent, acoblat o no al transport d'energia calorífica, a través d'estructures polimèriques multicapa.

Nous materials i processos més sostenibles en la industria química i alimentària

Desenvolupament d'estratègies per a aconseguir processos i productes més sostenibles, en particular en la indústria química, de materials i aliments. Inclou també la difusió i formació en aspectes actuals de bioeconomia, economia circular, canvi climàtic i anàlisi de cicle de vida.

Preparació de materials en condicions supercrítiques

Obtenció de les condicions d'operació supercrítiques òptimes per a preparació de materials... Modelització i cinètiques del procés de reacció.

Síntesi i caracterització de nous materials mesoporosos

Desenvolupament de protocols de preparació de materials porosos amb característiques específiques, controlant paràmetres relatius a la seua naturalesa química (composició, grups funcionals i grau de funcionalització), al sistema porós (ordenació, grandària de porus, tipus de porus, etc.) i a la seua agregació.

Valorització de residus plàstics mitjançant processos mecànics, químics, tèrmics i biològics

Desenvolupament de metodologies i anàlisi física-químic dels residus plàstics per a establir les estratègies de valorització més adequades.