Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica AgroalimentacióOferta Científic Tecnològica Agroalimentació Logo del portal

Caracterització estructural

Caracterització mitjançant les tècniques de difracció de rajos X d'alta resolució (HRXRD), difracció múltiple de rajos X (XRMD), microscòpia d'escombratge (SEM), microscòpia de transmissió d'alta resolució (HRTEM). Els materials analitzats poden ser en volum, en forma de capes o nanoestructures.

Caracterització òptica i elèctrica d'alta resolució

Aplicació de tècniques d'alta resolució espacial (menor que 1 micra) a la caracterització estructural, òptica i elèctrica de nanoestructures semiconductores i làmines de grafé policristalí. Desenvolupament de tècniques d'alta sensibilitat per a l'estudi i detecció de nanoestructures i molècules.

Creixement cristal·lí

Creixement de materials mitjançant les tècniques de: Bridgman, transport de zona calenta (THM), deposició en fase vapor (PVD), deposició en fase química d'organometàlics (MOCVD), espray pirólisis (SP). Actualment es realitzen creixements de diferents tipus d'òxids (CdO, MgO, ZnO i alliatges).

Disseny de Microsensors Magnètics

Desenvolupament de sensors magnètics d'estat sòlid basats en l'efecte de magnetoresistència gegant (GMR). Disseny d'estructures òptimes orientades a aplicació. Definició completa del procés de fabricació. Anàlisi integral incloent modelat mitjançant elements finits (FEM) i caracterització elèctrica i funcional: sensibilitat, derives tèrmiques, nivell de soroll, resposta freqüencial... Proposta, desenvolupament i avaluació d'aplicacions: mesura de corrent elèctric, gradiòmetres. 

Disseny de nous materials funcionals per a aplicacions en catàlisi i energia

Preparació de materials nanoporosos macroscòpics i microscòpics per al desenvolupament de fonts d'energia, catalitzadors o nano-contenidors. Aquesta línia de recerca pretén proposar aplicacions alternatives de materials ben establits en camps completament diferents innovant en l'aplicació però beneficiant-se del coneixement existent. Ens centrem en modificacions superficials postsíntesi, omplit i alliberament de compostos (antibiòtics).

Microelectrònica analògica per a la polarització de sensors, adquisició i condicionament del senyal

Disseny microelectrònic de circuits de polarització, condicionament i adquisició per als sensors descrits. Per a la polarització estudiem fonts de corrent avançades, oscil·ladors, excitacions multiplexades… Treballem amb amplificadors avançats amb característiques específiques (lock-in, sota soroll...).

Modulació acústica de nanoestructures

Per mitjà d'ones acústiques de superfície controlem dinàmicament: 1) les propietats optoelectròniques de nanoestructures semiconductores com nanofils o punts quàntics, per a emissors de fotons únics i 2) estructures de fotònica integrada, per a realització de dispositius sintonitzables.

Nanoporus funcionalitzats

Estudi teòric i experimental dels nanoporus polimèrics, funcionalitzats en la seua superfície amb molècules de propietats específiques, amb aplicacions a la Micro i Nanofluídica.

Nous materials i processos més sostenibles en la industria química i alimentària

Desenvolupament d'estratègies per a aconseguir processos i productes més sostenibles, en particular en la indústria química, de materials i aliments. Inclou també la difusió i formació en aspectes actuals de bioeconomia, economia circular, canvi climàtic i anàlisi de cicle de vida.

Processat d'informació amb nanoestructures bioinspirades

Fenòmens cooperatius i variabilitat en el processament d'informació amb nanoestructures bioinspirades.

Síntesi de materials i nanomaterials oxídics i no oxídics

Preparació i caracterització de materials i nanomaterials de naturalesa química diversa i controlada (composició, grandària i forma), i amb propietats elèctriques, magnètiques, òptiques, tèrmiques, mecàniques i químiques, entre altres, d'interés aplicat.