Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica AgroalimentacióOferta Científic Tecnològica Agroalimentació Logo del portal

Análisis i simulació de dades

Anàlisi de les dades d'ATLES i LHCb en l'accelerador LHC i estudis de física per als futurs acceleradors lineals.

Computació distribuïda (GRID)

Desenvolupament de la computació distribuïda mitjançant tècniques GRID.

Estructura hadrònica i estats multiquark

Estudi de la interacció quark-quark a través de l'anàlisi de l'espectre d'hadrons i la seua aplicació a la cerca d'estats exòtics multiquark

Estructura hadrónica i interacció hadró-hadró

Estudi de l'espectre dels hadrons i de la interacció hadró-hadró utilitzant models de potencial per a la interacció entre els quarks. Relació dels resultats fenomenològics amb la Cromodinàmica Quàntica.

Fenomenologia d'extensions del Model Estàndard

Construïm i analitzem les conseqüències fenomenolòfgiques de models teòrics que resolen alguns problemes oberts del Model Estàndard, per exemple la naturalesa de la matèria fosca. En particular models supersimètrics. 

Fenomenologia de neutrins

L'objectiu és dissenyar i optimitzar estratègies per a determinar la matriu de masses dels neutrins i testar models més enllà del Model Estàndard amb neutrins massius.

Física Experimental d'Astropartícules

Anàlisi de dades dels telescopis de neutrins ANTARES i KM3NeT: estudi de fonts de neutrins còsmics, cerca indirecta de matèria fosca i mesura de la jerarquia de masses dels neutrins. Participació en la construcció de KM3NeT: calibratge temporal i disseny de les targetes de control de l'adquisició de dades.

Física de astropartícules

Explorem la física de neutrins, antimatèria i matèria fosca en astrofísica. Més concretament, estudiem els neutrins solars i el problema de la composició solar, l'origen dels positrons en la nostra galàxia i els possibles senyals de axions com a candidats a la matèria fosca. 

Física de neutrins en l'experiment DUNE

Física d'oscil·lacions de neutrins i d'astrepartícules amb detectors d'argó liquide (Experiment DUNE).

Física de neutrins en l'experiment NEXT

Cerca de la desintegració doble beta sense neutrins en l'isòtop Xe-136 amb detectors de xenó gasós (Experiment NEXT).

Física de sabor: leptons i hadrons

Els fenòmens associats de processos amb canvi de sabor i violació de la simetria CP tenen profundes implicacions per al nostre coneixement de l'Univers i, en particular, estan relacionats amb la gran asimetria observada entre matèria i antimatèria.

Física del model estàndard i supersimetria

Objectius d'estudi: matèria fosca. Detecció del wims mitjançant col·lisió inelàstica amb nuclis. L'asimetria leptònica compartida entre leptons i sleptons pot ser rellevant per a la leptogènesi. Fenomenologia de models supersimètric en LHC. Estudi de teories de sabor en supersimetria.

Física del quark top i nous mètodes pertorbatius

El quark top és la partícula elemental coneguda més pesada i juga un paper fonamental en moltes extensions del Model Estàndard. En un entorn hadrònico com el LHC resulta fonamental controlar els efectes de la interacció forta (QCD), per tant càlculs complexos en teoria de pertorbacions.

Instrumentació de detectors per a futurs col·lisionadors

Desenvolupament de noves tècniques i sistemes de detecció per a física de partícules basats en detectors de Silici (micro-bandes i píxels) per als nous col·lisionadors, HL-LHC i el futur col·lisionador lineal (ILC) 

Interaccions hadròniques amb teories efectives basades en simetries de QCD

Aquesta línia estudia les interaccions entre hadrons i d'aquests amb el mitjà nuclear, utilitzant teories efectives, construïdes a partir de simetries de QCD, mètodes pertorbatius i no pertorbatius. Es fa especial èmfasi en temes relacionats amb el programa científic del laborat FAIR.

Lattice Field Theory

La formulació de les teories quàntiques de camps en un reticle espaciotemporal permet resoldre-les a partir de primers principis mitjançant simulacions numèriques. El nostre objectiu és aplicar aquest mètode a la física hadrònica en QCD i a teories amb ruptura dinàmica de la simetria. 

Matèria fosca en astrofísica, física de partícules i cosmologia

Cerca de candidats a constituir la major part de la matèria de l'Univers, no lluminosa. Estudi teòric de diferents models que proporcionen candidats a la matèria fosca i els seus senyals en experiments de detecció directa o indirecta, així com en observables cosmològics.

Models amb dimensions extra

Es pretén estudiar les propietats d'extensions del Model Estàndard en més de 3+1 dimensions i la possibilitat de construir models fenomenològicament viables. 

Neutrins en cosmologia

Les mesures de la radiació còsmica de microones, l'estructura a gran escala de l'Univers i l'abundància dels elements lleugers permeten extraure informació molt valuosa sobre els neutrins i altres relíquies del Big bang, que podrien tindre relació amb la matèria i energia fosques. 

Nova física en l'era del Gran Col·lisionador

Fenomenologia de models estesos, especialment supersimètrics, en acceleradors de partícules i especialment el Gran Col·lisionador Hadrònic del CERN. Predicció i anàlisi de dades en funció del model, buscant senyals específics de noves partícules.  

Origen de l'asimetria bariònica

S'estudien extensions del model estàndard que puguen explicar l'origen de l'asimetria matèria-antimatèria observada en l'Univers, així com les seues possibles implicacions en experiments.

Origen de la massa del neutrí i el problema del gust

En aquesta línia investiguem models de física de partícules més enllà del Model Estàndard que generen la massa i l'estructura de mescla dels neutrins, en particular els inspirats en models tipus see-saw a gran o xicoteta escala, amb o sense unificació, models radiatius o supersimètrics.  

Propietats d'hadrons mitjançant models constituents

Estudi de les propietats de barions i fondes mitjançant models de quarks i interaccions fenomenològiques. 

Propietats de barions i glueballs a altes energíes, temperatures y densitats

Anàlisi i interpretació de l'estructura i propietats dels barions i glueballs des de la perspectiva de models de constituents el suport dels quals és la teoria de les interaccions fortes a altes energies, temperatures i densitats.

Propietats dels neutrins: implicacions astrofísiques, cosmològiques i en el laboratori

Anàlisis globals de les dades d'experiments de neutrins solars, atmosfèrics, de reactor i accelerador. Conseqüències experimentals de l'existència d'interaccions no estàndard. Els neutrins com a sondes en astrofísica (Sol, supernoves) i cosmologia (CMB, LSS), astronomia amb neutrins. 

Sector escalar de la teoria electrofeble: física de la ruptura espontània de la simetria i el bosó de Higgs

El LHC està especialment dissenyat per a investigar la ruptura espontània de la simetria electrofeble, responsable de la generació de les masses de totes les partícules. La consistència teòrica del Model Estàndard requereix l'existència d'un nou camp de forces escalar.

Tecnologia Electrònica en Física d'Altes Energies

Dins de la col·laboració ATLES-CERN: disseny i desenvolupament de sistemes d'adquisició de dades per a aplicacions de física nuclear i d'altes energies. Ús de tecnologies digitals basades en microprocessadors, processadors de senyal (DSP) i dispositius lògics reconfigurables (FPGA).

Tecnologia d'acceleradors

Participació en el desenvolupament de noves tècniques d'acceleració per al futurs col·lisionadors hadrònic (HL-LHC, FCC) i e+e- (ILC,CLIC) i les seues possibles aplicacions en medicina.

Teories de Gauge, Bosons de Higgs i factors de forma

Objectius d'estudi: Estudi de models estesos amb moment dipolar del tau. Propietats dels moments dipolars. Determinació precisa i com pot mesurar-se en LHC. Interferometria H/A de bosons de Higgs quasi degenerats amb CP oposats. Mescla H/A: efectes de violació de CP.