Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica COVIDOferta Científic Tecnològica COVID Logo del portal

Avaluació de compostos bioactius i altres nutrients en aliments d'origen vegetal

Es determina el contingut de nutrients, compostos bioactius i capacitat antioxidant en aliments d'origen vegetal. Estudiant també la influència de la recol·lecció, processament i emmagatzematge. Es determina la capacitat antioxidant, compostos fenòlics, resveratrol en vi tenint en compte la varietat de raïm i procés de producció. 

Avaluació de compostos bioactius i capacitat antioxidant en vins

Es determina la capacitat antioxidant, compostos fenòlics, resveratrol en vi tenint en compte la varietat de raïm i procés de producció.

Avaluació de l'aplicació de tecnologies tèrmiques i no tèrmiques (altes pressions hidrostàtiques i polsos elèctric) en el processament d'aliments

S'estudia el contingut de nutrients, compostos bioactius i capacitat antioxidant en aplicar tecnologies tèrmiques i no tèrmiques (polsos elèctrics i altes pressions) en el processament d'aliments d'origen vegetal. 

Avaluació de la qualitat nutricional i funcional d'aliments i dietes

Avaluació de: a) La qualitat nutricional i funcional de formulacions, aliments, ingredients, dietes i/o menús i b) Informació alimentària: etiquetatge obligatori i nutricional, declaracions nutricionals i de propietats saludables.

Avaluació del risc per a la salut humana

Anàlisis avançades. Estudis de la dieta humana. Avaluació integrada del risc.

Biodisponibilitat in vitro i in vivo de components dels aliments i ingredients alimentaris

Avaluació de la biodisponibilitat: a) in vitro: models de simulació gastrointestinal i captació i transport amb cultius cel·lulars i b) in vivo mitjançant la determinació de components i metabòlits dels aliments en fluids biològics i femta, d'assajos clínics i experimentació animal.

Desenvolupament d'ingredients / productes per reduir el creixement de fongs productors de micotoxines en aliment tant en camp com durant l'emmagatzematge

Consisteix en el desenvolupament de productes basat en ingredients bioactius d'origen natural o bé d'origen botànic o d'origen microbià amb possible efecte bioestimulant / biocontrol en camp i per a reduir el creixement de fongs productors de toxines en fruita de quarta gamma, cereals, productes lactis, carn curada, fruita seca, etc.

Identificació, quantificació i estabilitat dels components dels aliments i ingredients

S'identifiquen, quantifiquen i realitzen estudis d'estabilitat de:a) components de la fracció lipídica dels aliments/ ingredients: àcids grassos, compostos volàtils (hexanal, nonanal, etc.), esterols, àcids siàlics, gangliòsids, vitamines liposolubles i altres compostos resultants.

Micotoxines

Desenvolupament de mètodes d'anàlisis ràpides, precisos i selectius per a la determinació de micotoxines en aliments per a avaluar la ingesta poblacional.

Qualitat i seguretat alimentària

Anàlisi química avançada. Caracterització de la qualitat i la seguretat alimentària en el marc de la legislació alimentària. Foodomics: Tècniques de Perfil i Empremta dactilar per a la caracterització d'aliments, la seua autenticitat i la caracterització del seu origen.

Risc d'exposició a contaminants en aliments

Determinar la toxicitat de les micotoxines per mètodes in vivo, utilitzant diferents espècies de rosegadors, i mètodes alternatius in vitro sobre línies cel·lulars de mamífers (procedents d'ovari, renyó, fetge, intestí, etc.).