Caracterització d'aerosols atmosfèrics a partir de mesures d'extinció d'irradiància solar i radiància de cel. Dependència dels aerosols atmosfèrics respecte a l'origen de les masses d'aire. Mètodes d'inversió per a determinar distribucions de grandària d'aerosols. Correcció atmosfèrica. Estudi de la interrelació d'aerosols i núvols.
Aquesta línia d'investigació tracta d'estudiar la variabilitat espaciotemporal de la temperatura i precipitació, així com d'altres elements climàtics, en el context de la teoria canvie climàtic en una zona vulnerable com el Mediterrani, amb especial èmfasi en el territori valencià.
Aplicació de les tècniques de teledetecció en l'estudi dels processos climàtics, especialment els relacionats amb els balanços de radiació, energia i aigua en la superfície de la Terra.
Els fluxos de carboni s'obtenen emprant un model d'ecosistema funcional amb les seues aportacions derivades de dades de teledetecció i adaptats per a les condicions mediambientals de l'àrea d'estudi. El carbó fixat per la vegetació a través de la fotosíntesi depén de l'eficiència de l'ús de la llum, que es veu afectada per l'estrés hídric.
Limnologia fonamental i aplicada: Dinàmica i funcionament dels ecosistemes aquàtics epicontinentals. Estructura de les comunitats i diversitat funcional. Avaluació de l'estat ecològic i de conservació. Ecologia microbiana en ecosistemes lenítics: Estudi de la composició i funcionalitat de la comunitat microbiana per tècniques moleculars. Metagenómica. Metabarcoding i e-DNA. Biogeoquímica i balanços de carboni en aiguamolls mediterranis, fluxos de gasos carbonats d'efecte hivernacle. Efectes de les característiques ecològiques i estat de conservació en la capacitat mitigadora del canvi climàtic dels ecosistemes lenítics. Ecotoxicologia. Sistemes d'informació geogràfica (SIG). Teledetecció. Limnologia polar.
El propòsit principal és aprofitar per complet les dades de teledetecció per a mesurar Variables Climàtiques Essencials (ECVs): LAI, FAPAR, PARELL, contingut d'aigua en el dosser arbori, biomassa i coberta terrestre i/o tipus funcional d'ecosistema. Els mapes d'aquests ECV produeixen des de la reflectància EO i altres dades auxiliars.
Efectes de la radiació UVB sobre els éssers humans. Predicció de l'UVI (UltraViolet Index). Modelització de la radiació solar UV sobre plans inclinats. Mesuraments de la radiació solar UVB i predicció de la radiació solar UV eritématica baix cels clars i sense núvols.
Desenvolupament de sensors remots i tècniques de teledetecció per a millora de la capacitat d'observació del sistema climàtic.
Millora i adaptació d'algorismes d'obtenció de la temperatura de la superfície terrestre (LST) per a diversos satèl·lits, principalment MSG-SEVIRI, EOS-MODIS, i ENVISAT-AATSR. Disseny i desenvolupament de sistemes de radiometria angular de camp.