Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica COVIDOferta Científic Tecnològica COVID Logo del portal

Aspectes cognitius i relacionals del clustering

Percepció de pertinença i filiació, influència de l'estil cognitiu del directiu, aspectes influents en la presa de decisions grupals en el clúster, mètode de presa de decisions grupals. Mimetisme i percepcions directives.

Clustering i Màrqueting

Antecedents, moderadors i conseqüències de l'orientació al màrqueting i al mercat sobre la competitivitat de les empreses del clúster.

Delimitació espacial del clustering i el seu efecte

Anàlisi dels models espaciotemporals. Implementar sistemes d'informació geogràfica per a l'estudi de les relacions inter-organitzacionals: configuració, contingut, continent i efecte. Externalitats positives i negatives. Factors moderadors i mediadors. Transferència de coneixements en clústers. Relacions franquiciades.

Desenvolupament de models específics i estratègies per a la creació, desenvolupament i implantació de nous clusters, ecosistemes i agrupacions empresarials

Clústers de segon grau i transversals. Dinamització econòmica de territoris i dels seus mercats exteriors.

Desenvolupament territorial, xarxes institucionals i processos d'innovació socioeconòmica (Districtes industrials)

Anàlisi dels fluxos d'innovació que es produeixen en un sistema productiu geogràficament localitzat, tenint en compte la concentració i cooperació de les pimes, la cohesió social i les interaccions entre empreses, així com les relacions institucionals formals i informals.

Emprenedoria, creixement i supervivència empresarial

L'emprenedor internacional. Eficàcia estratègica en noves empreses. Alternatives organitzatives en ambients concursals. Reorganització i reestructuració empresarial. Declivi, crisi i reflotament. Polítiques de Segona Oportunitat.

Geografia del Benestar

Estat del benestar, Serveis públics, innovació social i Turisme.

Governança local

Noves pràctiques en matèria de governança territorial i urbana, des de l'escala local, amb un enfocament basat en criteris de sostenibilitat, democràcia participativa i adequada planificació i gestió dels recursos territorials (adaptats a cada context específic).

Mobilitat i transport

Estudi i anàlisi dels fluxos de mobilitat obligada, per raó de treball o estudi, emprant Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG), per a ajudar a la presa de decisions en planificació territorial, des d'una perspectiva socioeconòmica, i de provisió i accés a serveis i equipaments. Estudi dels fluxos de transport de persones i mercaderies des d'una perspectiva d'anàlisi de xarxes multiescalar com a element determinant de la jerarquia urbana i el desenvolupament regional.

Modes de localització i establiment de l'activitat internacional

Determinants de la multilocalització, aglomeracions, clústers de compatriotes i d'activitat. Generació i desenvolupament de capital social internacional. Xarxes i guanxi. Distància i estratègia de localització-entrada

Sistemes urbans

Estudi de les ciutats en la seua relació amb altres ciutats i amb la resta del territori. S'analitzen les seues funcions especialitzades i relacions globals, així com la seua dotació de serveis públics i privats i la seua adequada ordenació mitjançant Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG).