Anàlisi del cinema i la cultura de masses en relació amb la construcció d'identitats col·lectives de nació i gènere.
Comparació amb els processos democràtics d'Europa Meridional i els Estats Units.
Estudi des d'una perspectiva transnacional de les representacions de gènere en les cultures polítiques feixistes europees.
Estudi comparat de les realitats polítiques i econòmiques baixmedievals, entre els estats de la Corona d'Aragó i les principals ciutats italianes, intentant definir les respectives identitats urbanes i el complex joc de factors que van fer possible la seua formulació.
Estudi de l'organització dels governs urbans a través de les seues estructures d'agregació (parròquies, corporacions, confraries), sense perdre de vista l'acció política respecte al món laboral o la projecció jurisdiccional de la ciutat sobre el territori per a garantir el seu proveïment.
Emprant les àmplies fonts de què disposem es tracta de procedir a una reconstrucció d'individus i famílies d'origen hebreu a la ciutat de València i, alhora, precisar el primer establiment del tribunal del Sant Ofici per la monarquia de Fernando el Catòlic.
Estudi documental, cartogràfic i arqueològic de les transformacions agràries produïdes a conseqüència de la conquesta i colonització catalanoaragonesa del regne de València, entre els segles XIII i XVI.
Les relacions d'una gran capital medieval, València, amb el territori que l’envolta i que fa possible la seua subsistència a través dels abastaments d’aliments, matèries primeres, aigua, etc., però també de les funcions dominants que exerceix a través de les inversions urbanes, el crèdit, la fiscalitat.