Utilitzant la València i l'Alacant Anchor Stations, proporcionar valors en superfície de paràmetres d'interés integrats en àrees més o menys extenses, depenent de la resolució espacial del sensor de teledetecció, fonamentalment, radiació neta, humitat del sòl i paràmetres biofísics.
El calibratge i validació de productes permet quantificar la precisió i la qualitat dels productes derivats de satèl·lits per a proporcionar-nos una coherència espacial i temporal enfront de valors de referència i productes satel·litaris existents.
Aplicació de les tècniques de teledetecció en l'estudi dels processos climàtics, especialment els relacionats amb els balanços de radiació, energia i aigua en la superfície de la Terra.
A fi de quantificar canvis, es desenvolupen metodologies de processament i anàlisi de sèries cronològiques que empren paràmetres biofísics i índexs de vegetació. La dinàmica de la vegetació s'analitzen en termes de variabilitat intraanual i interanual, les quals estan relacionades amb la fenologia i les tendències de la vegetació.
Els fluxos de carboni s'obtenen emprant un model d'ecosistema funcional amb les seues aportacions derivades de dades de teledetecció i adaptats per a les condicions mediambientals de l'àrea d'estudi. El carbó fixat per la vegetació a través de la fotosíntesi depén de l'eficiència de l'ús de la llum, que es veu afectada per l'estrés hídric.
L'objectiu és combinar diferents dades recollides per satèl·lit, sobretot per a aprofitar l'ús sinèrgic de programes de teledetecció reals. Això ofereix un gran potencial per a actualitzar la producció de paràmetres de vegetació pràcticament en temps real per a aplicacions.
El propòsit principal és aprofitar per complet les dades de teledetecció per a mesurar Variables Climàtiques Essencials (ECVs): LAI, FAPAR, PARELL, contingut d'aigua en el dosser arbori, biomassa i coberta terrestre i/o tipus funcional d'ecosistema. Els mapes d'aquests ECV produeixen des de la reflectància EO i altres dades auxiliars.
El disseny de nous índexs de vegetació basats en l'ús de models de reflectància del dosser arbori, així com en l'espectroscòpia de camp i de laboratori. Els índexs de vegetació són els paràmetres més emprats per a estudiar la vegetació a partir de dades teledetectats.