header
Cursos Qui som Continguts ObertsContactar 1| Castellano


1
rojo
presentació
formularillicenciesfaq
rojo

  

 

 

 

Sobre Continguts Oberts

> Sobre el moviment Open Content

L'Open Course Ware participa d'un moviment cultural més ample, el moviment de Continguts Oberts, que defensa l'accés lliure al coneixement, sense restriccions econòmiques o tecnològiques. Aquestes idees es fan paleses en diferents iniciatives que promouen l'accés obert a l'educació i la investigació, com ara

En defensa d'aquesta visió general existeixen diferents declaracions institucionals, como per eixemple:

Amb la creació de l'Oficina OCW i la seua participació en el Consorci internacional, la Universitat de València demostra el seu alineament amb aquestes tendències de difusió del coneixement i la cultura.

> Sobre l'OCW

L'Open Course Ware és un projecte editorial que va náixer a l'any 2001 al Massachussetts Institute of Technology, MIT, amb vocació d'internacionalització i creació d'un moviment de difusió lliure de materials docents, amb foment del treball cooperatiu.

Des de la seua creació moltes universitats s'han unit al projecte, que en Espanya s'organitzen al voltant de la institució OCW-Universia, on participa la Universitat de València des de l'any 2007. En la actualitat participen del moviment OCW universitats de tot el món, principalment dels Estats Units, Japó, Xina i Espanya.

En abril de l'any 2006 es va crear el Consorci OCW al que pertanyen totes les universitats que hi participen, així com també d'altres institucions que li donen suport. El Consorci OCW és l'organisme de direcció i coordinació, i celebra reunions anuals sobre el projecte OCW en tot el món. L'accés per a l'estudiant és gratuït per als cursos de totes les universitats del projecte. En llengua espanyola i altres llengues peninsulars, com el català, el basc o el gallec es poden consultar tots els cursos agrupats dins de la pàgina de l'OCW-Universia.

La Universitat de València posarà en marxa el seu OCW en el curs 2008/09. Com en qualsevol altre OCW, l'estudiant no rebrà certificació pels seus estudis, però tindrà una guía de treball i podrà aprendre amb els cursos que es posaràn al seu abast. A més a més, aquesta oferta de lliure accés servirà per a fer públics els esforços d'innovació pedagògica i excel.lència docent que molts professors de la UV venen desenvolupant en els darrers anys, en el marc de programes com els PIEs, DOCENTIC, etc. D'altra banda, també permetrà als futurs estudiants de la Universitat conèixer el tipus de treball que els caldrà desenvolupar per tal d'estudiar amb nosaltres.

 

  somerights1ocwconsortium1universia
 

Oficina OCW - Universitat de València
Centre de Formació i Qualitat "Manuel Sanchis Guarner"
Campus dels Tarongers | 46022, València
OCW inici