University of Valencia logo Logo UV RCC-Harvard Logo del portal

Is there an English language requirement for RCCH programs?

Les beques de l'RCCH no requereixen l'acreditació del coneixement d'anglès, a excepció de la modalitat de beques "Postdoctoral Research Fellowships (RCCH 2+2)". Per a poder sol·licitar una beca "Postdoctoral Research Fellowships (RCCH 2+2)" del RCCH, és necessari un nivell d’anglès específic establit per Harvard University i mesurat a través de la prova d’acreditació TOEFL (edició en paper).

El Centre d’Idiomes de la Universitat de València ofereix formació i assessorament a la comunitat universitària perquè puga assolir aquest domini de l’anglès i, en particular, perquè puga fer front a l’examen TOEFL amb èxit.

La prova o examen TOEFL (Test of English as a Foreign Language) és una avaluació de certificació en anglès dissenyada per a mesurar les habilitats lingüístiques dels candidats en un entorn acadèmic.
Aquest examen és reconegut per nombroses universitats a nivell mundial, i és especialment popular als Estats Units i el Canadà. Atès que el TOEFL és un examen multinivell, les puntuacions requerides per cada institució poden variar, per la qual cosa és essencial verificar aquests requisits abans d’enviar sol·licituds o currículums. En el cas de les beques del RCCH, cal realitzar el TOEFL iBS Paper Edition Test i assolir un mínim de 100 punts.

La preparació òptima per al TOEFL implica practicar i perfeccionar habilitats en les quatre àrees lingüístiques clau, utilitzant exàmens de pràctica, llibres, cursos i altres recursos oficials. La prova TOEFL abasta les quatre habilitats lingüístiques principals, cadascuna amb un conjunt específic de preguntes o tasques:

  • Comprensió escrita (lectura): Avalua la capacitat del candidat per a comprendre textos acadèmics en anglès mitjançant la resposta a 30-40 preguntes.
  • Comprensió oral (escolta): Mesura l’habilitat per a entendre converses i discursos en anglès, amb 28-39 preguntes basades en enregistraments auditius.
  • Expressió oral (parla): Inclou 4 tasques que requereixen respostes a preguntes sobre diversos temes, de manera que avalua l’habilitat del candidat per a expressar-se oralment.
  • Expressió escrita (escriptura): Consisteix en 2 tasques de redacció que avaluen la capacitat del candidat per a escriure en anglès.

L’examen té una durada aproximada de 3 hores, amb límits de temps específics per a cada secció (50-70 minuts, excepte la secció d’expressió oral, que dura 17 minuts). Cada secció es puntua de 0 a 30, de manera que la puntuació total màxima és de 120. Després de completar l’examen, es proporciona un informe detallat de les qualificacions per secció i la qualificació total.

Registrar-se per a l’examen és fàcil i es pot fer en qualsevol moment a través del lloc web de l’Educational Testing Service (ETS). Et recomanem seleccionar el Centre d’Idiomes de la Universitat de València com a centre d’examen per a realitzar la prova, ja que és un dels pocs centres autoritzats per ETS per a la seua realització. El Servei de Llengües i Política Lingüística de la Universitat de València ofereix unes ajudes econòmiques importants a tot el personal de la UV per a la realització de proves de nivell oficial, com és el cas del TOEFL.

Pots consultar i ampliar aquesta informació ací:

https://www.uv.es/centre-idiomes-uv/ca/acreditacions/toefl.html

Do I need a visa to participate in an RCCH fellowship or grant program in the U.S.?

És imprescindible obtenir un visat adequat per a accedir i treballar als Estats Units mitjançant beques o ajudes de l'RCCH i la Universitat de València. Cada convocatòria especifica el tipus de visat necessari. Per exemple, el visat J-1 és necessari (Programa de Visitants d’Intercanvi J-1) en les modalitats de beques "Postdoctoral Research Fellowships (RCCH 2+2)" i "Faculty Research Fellowships". Aquest visat està plantejat específicament per a fomentar la cooperació i la col·laboració entre ciutadans estatunidencs i ciutadans d’altres països en l’àmbit dels intercanvis educatius i culturals. Us suggerim visitar els webs de l’Ambaixada i Consolat dels Estats Units a Madrid, així com de l’Oficina Internacional de Harvard (HIO)

En termes generals, cada institució compta amb persones designades per a brindar assistència i orientació durant aquest procés. Si tens preguntes específiques sobre la gestió del visat J-1, et recomanem que et poses en contacte amb el Servei de Relacions Internacionals de la Universitat de València o directament amb el representant (delegat) de la Universitat de València a l'RCCH.

Posteriorment, una vegada als Estats Units, tots els ciutadans espanyols han de registrar-se al Consolat General d’Espanya a Boston. En aquest cas, la inscripció es realitza com “No resident” (per a estades d’un any o menys) o com a “Resident” (per a estades al país superiors a un any). Pots consultar més informació sobre els dos registres i el procés d’inscripció en el següent enllaç.

Do I need a health insurance plan for an RCCH research stay in the U.S.?

In general, when Spanish citizens travel to the United States for a research stay, they must contract a separate health insurance plan, regardless of the length of their stay, given that the U.S. health care system does not provide the same coverage or services as the Spanish system. When applying for your visa and upon arrival at U.S. airport customs, you will be required to provide proof of your international health insurance policy by presenting a health insurance certificate (original and a copy) from an authorized insurance company. This insurance policy must cover all the risks foreseen by the U.S. healthcare system. Travel insurance policies and insurance cards will not be accepted as valid proof of health insurance. Recipients of RCCH fellowships or grants must contract a health insurance policy with coverage in the U.S. for the entirety of their stay at Harvard. 

We strongly recommend contracting a policy without copays, deductibles, or grace periods for certain services. In other words, the policy should cover 100% of possible medical expenses, hospitalizations and outpatient services. In the event that your acceptance letter for the grant or fellowship does not provide any information regarding health insurance coverage during your stay, you will need to present an additional certificate that confirms your international health insurance coverage (specifically in the U.S.) for the duration of your research stay. This certificate must guarantee the general coverage of $500,000 without deductibles or copays.

How do I obtain a J-1 visa after being accepted to an RCCH program?

Una vegada se't comunique que has aconseguit una beca que requerisca específicament de visat J-1, com són les beques "Postdoctoral Research Fellowships (RCCH 2+2)" o les "Faculty Research Fellowships" has de seguir aquests passos per a dur-hi a terme una estada d’investigació.

Documentació necessària:

  • Carta d’invitació: Cal que obtingues una carta d’invitació oficial de la institució o investigador als Estats Units que done suport a la teua estada d’investigació.
  • Formulari DS-2019: La institució estatunidenca ha de proporcionar-te el formulari DS-2019, que és essencial per a sol·licitar el visat J-1.
  • Prova de fons (liquiditat econòmica): Demostra que disposes dels recursos financers necessaris per a l’estada. Pot incloure la comunicació de beca de RCCH, el teu salari a la UV i qualsevol altra assistència financera pública, privada o fins i tot familiar que pugues rebre.
  • Formulari DS-160: Completa el formulari de sol·licitud del visat DS-160 en línia.

Pagament de la tarifa SEVIS:

Abans de programar l’entrevista per al visat, has de pagar la tarifa SEVIS (Student and Exchange Visitor Information System) en el lloc web corresponent.

Programa una entrevista a l’ambaixada/consolat:

Programa una entrevista a l’Ambaixada dels Estats Units a Madrid o al Consolat General. Pots fer-ho a través del lloc web del Servei de Cites per a Visats dels Estats Units.

Entrevista a l’ambaixada/consolat:

Acudeix a l’entrevista amb tots els documents requerits, incloent-hi el formulari DS-2019 i la carta d’invitació. Prepara’t per a respondre preguntes sobre la teua investigació, el propòsit del teu viatge a Harvard University i els teus plans després de tornar a Espanya.

Pagament de la tarifa del visat:

Paga la tarifa corresponent al tipus de visat J-1. Aquesta tarifa pot variar, així que consulta el lloc web de l’ambaixada o consolat per a obtenir informació actualitzada.

Espera i recollida del passaport:

Després de l’entrevista, espera l’aprovació del visat. Una vegada aprovat, pots recollir el teu passaport amb el visat J-1.

Ubicació de l’entrevista a Madrid:

L’entrevista es realitza generalment a l’ambaixada dels Estats Units a Madrid. Assegura’t de verificar l’adreça exacta i qualsevol actualització en el lloc web oficial de l’Ambaixada.

 

Tingues present que la informació proporcionada pot canviar, per la qual cosa et recomanem verificar els requisits i procediments més recents en el lloc web oficial de l’Ambaixada o Consolat dels Estats Units a Espanya.

Is there a fee for the J-1 visa?

Existeixen algunes modalitats de beques de l'RCCH, com són les "Postdoctoral Research Fellowships (RCCH 2+2)" o les "Faculty Research Fellowships" que requerixen que la persona que haja rebut la beca tramite un visat de tipus J-1 per a realitzar la seua estada d'investigació a Harvard University.

El cost del visat J-1 varia i pot incloure la tarifa SEVIS, la tarifa de sol·licitud del visat DS-160 i la tarifa del visat en si mateix. Consulta el lloc web de l’Ambaixada o Consolat per a saber els costos actuals.

Tingues present que la informació proporcionada pot canviar, per la qual cosa et recomanem que verifiques els requisits, procediments i tarifes més recents en el lloc web oficial de l’Ambaixada o Consolat dels Estats Units a Espanya.

Are the RCCH programs compatible with other R+D grants and scholarships?

The RCCH International Funding Programs do not restrict compatibility with other grants and scholarships that the candidate (teaching and/or research staff or recent Ph.D. graduates of the UV) may have received through other programs with other entities. However, it is recommended that candidates who have received grants or scholarships funded by other entities, such as the Ministry of Science, Innovation and Universities, the Generalitat Valenciana or even through other Universitat de València programs, check the compatibility and/or restrictions of these other funding programs with those of the RCCH.

Existeix alguna restricció sobre l'idioma i format en el qual ha d'estar redactada i presentada tota la documentació en les diferents modalitats de les beques del RCCH?

Tota la documentació, certificats, redacció de correu electrònic de sol·licitud i altra han d'estar redactats en anglés, per expressa indicació del “Executive Committee” de l'RCCH, que és realment la comissió acadèmica que analitza, barema i adjudica les beques cada convocatòria. Respecte al format de la documentació sol·licitada en algunes de les modalitats de beca, tal com el pla de treball o fins i tot el CV, l'RCCH no establix cap format d'obligatori compliment. No obstant això, en el cas del CV es recomana utilitzar el format CVN-PDF, CVA, Formae, CICYT o similar, habituals en la tramitació de documentació acadèmica en l'educació superior.

Respecte a la persona signant per part d'Harvard University en les cartes d'invitació necessàries en les diferents modalitats de beques, s'ha de tindre alguna consideració especial?

Algunas de las modalidades de cada convocatoria de becas y ayudas de l'RCCH son especialmente restrictivas acerca de la tipología del profesorado (faculty) de Harvard University que, o bien a título personal, o en representación de un departamento o centro firman las cartas de aceptación a los solicitantes. En el caso, por ejemplo, de las becas “Postdoctoral Research Fellowships (RCCH 2+2)” se exige que el firmante de la carta de invitación forme parte del profesorado de Harvard University con categoría “Tenure or Tenure-Track Faculty”. Harvard University dispone un portal donde aclara explícitamente esta denominación para su universidad, que puede consultarse aquí. Por otra parte, para aclarar cualquier tipo de vinculación y evitar malos entendidos acerca de este asunto, se recomienda verificar la adscripción del personal de Harvard en el portal del directorio público de empleados de Harvard University.

Publica o oferix l'RCCH algun llistat de professorat d'Harvard University amb el qual el professorat de la Universitat de València puga contactar per a establir vincles de col·laboració?

La missió del programa de beques de l'RCCH, operat a través de les universitats sòcies (com la Universitat de València), té com a objectiu millorar les condicions econòmiques i servir de mediació administrativa i tècnica per al desenvolupament i realització d'estades post-doctorals a Harvard University. Una de les tasques a realitzar per cada persona interessada i/o sol·licitant consistixen a contactar amb l'investigador o grup d'investigació afí a la seua àrea de treball. Per este motiu, el RCCH per un motiu d'equitat, no manté un llistat de professors d'Harvard University als quals es pot contactar o que, en la pràctica, siguen més afins a la recepció de col·laboracions internacionals. Per a conéixer tota la plantilla de professorat, així com la seua filiació a Harvard University, es recomana verificar el portal web de Faculty d'Harvard University, així com el portal del directori públic d'empleats de Harvard University.

Quines són les opcions més habituals per a l'allotjament en realitzar estades d'investigació dins del programa de l'RCCH?

La ciutat de Boston és un epicentre universitari a nivell internacional, per la qual cosa la demanda d'allotjament durant tot l'any, fins i tot en els mesos d'estiu, fora del curs acadèmic és bastant alta. Encara que Harvard *University disposa un servici d'allotjament, amb recursos propis de la universitat, es recomana als receptors de les beques explorar altres opcions privades molt habituals en universitats americanes assentades en nuclis urbans. En particular, són una bona font de possibilitats privades d'allotjament temporal les publicacions realitzades en llista de distribució Ibèria per a Boston, la secció d'allotjament del portal Craiglist per a la ciutat de Boston, així com alguns grups molt actius xarxes socials on participen expatriats espanyols a Boston.

Existixen algunes particularitats destacables en les beques “Postdoctoral Research Fellowships (RCCH 2+2)” que no apareixen en la resta de modalitats de la convocatòria de beques i ajudes de l'RCCH?

Les beques de tipus “Postdoctoral Research Fellowships (RCCH 2+2)” corresponen a la modalitat més restrictiva dins del programa de beques i ajudes del RCCH. A causa de les característiques d'esta modalitat, és necessari conéixer algunes particularitats del seu procés de sol·licitud, així com de la seua concessió.

En primer lloc, encara que la convocatòria oficial no ho indique explícitament, els candidats a esta mena de beques han de disposar de nacionalitat europea per a garantir, sense excepcions, la possibilitat d'aconseguir un visat J-1 durant els dos primers anys als Estats Units i la reincorporació a la universitat d'origen (en este cas, Universitat de València) mitjançant un contracte d'investigador post-doctoral.

D'altra banda, és molt important que, en tota la documentació a presentar pel sol·licitant, en particular en la carta d'invitació i el pla de treball, es manifeste que el professor (“faculty”) que realitza la invitació (en categoria de “advisor”), així com el treball a desenvolupar es realitza en un departament d'un centre d'Harvard University. Harvard University es caracteritza per tindre una xarxa de centres afiliats, col·laboradors o adscrits (com són el cas dels hospitals) on el seu professorat pot fer tasques d'investigació. No obstant això, en estes beques s'exigix per part del Servici de Relacions Internacionals d'Harvard University que l'adscripció de la beca i el treball a desenvolupar es realitze en centres estatutaris (propis) d'Harvard University. Són centres propis d'Harvard University: Harvard Medical School, Harvard Business School, Harvard T.H. Chan School of Public Health, etc… el llistat del qual pot consultar-se en la web oficial de centres de Harvard University.

Després de la seua concessió, la persona receptora desenvoluparà la seua investigació en un centre de Harvard University on serà becada durant dos anys per el “Real Col·legi Complutense en la Universitat de Harvard” (institució sense ànim de lucre creada per la Universitat Complutense de Madrid i la Harvard  University, configurant-se com a centre d'Harvard University amb seu física al campus de la universitat americana) i a continuació , després del seu retorn a Espanya, serà contractada temporalment durant dos anys més per la universitat espanyola sòcia. En este cas, la Universitat de València. Durant els dos primers anys de la beca, la persona receptora de la beca rebrà la quantia oficial anual per a un lloc d'investigador post-doc fixat per Harvard University. Encara que esta quantia es renova anualment per Harvard *University la convocatòria de la beca fixa per a l'any 2024 un import brut anual a percebre de 65.000,00 *USD. En els dos següents anys, després del retorn i contractació per la Universitat de València la persona receptora rebrà una quantia anual similar a la dels investigadors post-*doc de les convocatòries pròpies d'ajudes a la I+D de la Universitat de València (com són les beques de “Atracció de Talent”).