Logo de la Universitat de València Logo Relacions Interculturals Alemanya-Espanya (RIALE) Logo del portal

Ampliat el termini del Call for Papers per al Congrés Internacional “Reimaginant el món hispà? Mirades d'escriptores de llengua alemanya”

  • 2 de maig de 2024
Image de la noticia

Ampliat, fins al 6 de juny de 2024, el termini del Call for Papers del Congrés Internacional “Reimaginant el món hispà? Mirades d'escriptores de llengua alemanya”.

El Congrés Internacional “Reimaginant el món hispà? Mirades d'escriptores de llengua alemanya” se celebrarà en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València entre els dies 15 i 17 de gener de 2025 en el marc del projecte d'investigació CIAICO 2022/105, “Construcció imagològica d'Espanya en la odepòrica femenina de llengua alemanya: sistematització des d'una perspectiva de gènere”, subvencionat per la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana, el Grup d'Investigació Permanent de la Universitat de València RIALE (Relacions Interculturals Alemanya-Espanya) convida a l'enviament de propostes per al Congrés Internacional “Reimaginant el món hispà? Mirades d'escriptores de llengua alemanya”, que se celebrarà en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV entre els dies 15 i 17 de gener de 2025.

Les persones interessades a participar poden enviar les seues propostes (en alemany o en espanyol) a rialeuv@uv.es abans del 6 de juny de 2024.

El propòsit d'aquesta trobada és reflexionar entorn de les configuracions imagológicas de l'hispà en textos d'autores de llengua alemanya, especialment en els relats de viatge, ja siguen reals o ficticis, però sense excloure altres manifestacions literàries.

Algunes de les qüestions a les quals aquest congrés busca donar resposta són:

  • Quina classe de imagotipos i estereotips hispans mostra el text?
  • En quina mesura aquests textos posseeixen trets temàtics i formals propis que permeten parlar d'una estètica específicament femenina?
  • Fins a quin punt la imatge de l'hispà es veu condicionada per visions tradicionalment masculines?
  • Existeix una representació (diferent) del femení en aquests textos?

Amb això pretenem contribuir no sols al millor enteniment de les relacions inter- i transculturals hispanoalemanyes en el mapa mental europeu, sinó també al reconeixement de la dona en la seua faceta d'escriptora i/o viatgera com a pionera intel·lectual i social en aquest context i conceptuar la seua enorme contribució a l'apoderament femení i el seu paper en la societat.