Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical de SATTUi Logo del portal

25 de novembre: Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

  • 22 de novembre de 2019
Image de la noticia

Davant el proper 25 de novembre, “Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones”, des de SATTUi us voldríem fer reflexionar sobre la institució en què treballem. La nostra universitat és capdavantera en molts aspectes del saber, el coneixement i la investigació, però de vegades s’oblida que també hauria de ser un exemple de relació laboral des de la igualtat i el respecte.

Les actituds i comportaments masclistes al sí de la nostra Universitat són prou minoritaris però amb això no hi ha prou, cal treballar fins eradicar-los totalment, especialment els micromasclismes, que per ser tan subtils i normalitzats dins la cultura patriarcal, els passen desapercebuts a molts dels nostres companys i companyes, per la qual cosa hem de posar tots els mitjans al nostre abast per a eradicar-los.

 

Per això, SATTUi saluda la iniciativa del Vicerectorat d'Igualtat i la Unitat d'Igualtat per l’organització de cursos de formació en matèria de gènere. La formació en igualtat de gènere pot ajudar a fer entendre, a molts dels nostres companys i companyes, que les denúncies/reclamacions de les dones de la nostra universitat no són una qüestió d'exageració o victimització i, sobretot, els ajudarà a reconèixer els micromasclismes, punt de partida bàsic per a començar a eradicar-los. Hem estat pioners i pioneres a la nostra universitat en moltes ocasions, esperem que ho siguem també en aquest cas.

 

A més a més, us animem a acudir als actes convocats per aquesta data, en solidaritat amb totes les companyes que pateixen o han patit aquesta violència. Recordeu que el punt de trobada per a la manifestació del dilluns 25 de novembre serà a les
19:30 hores des de la Porta de la Mar.

 

Salutacions ben cordials!!!

 

Enllaç a pdf