Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical de SATTUi Logo del portal

El teletreball ve per a quedar-se

  • 28 de maig de 2020
El teletreball ve per a quedar-se.

El teletreball ve per a quedar-se.

SATTUi és l'única organització sindical que ha donat suport al teletreball, abans de la pandèmia de la COVID-19, oferint dades reals de la seua implantació en altres universitats espanyoles, en les universitats valencianes i en les quatre universitats politècniques de l'estat, mostrant que hi havia convenis sobre aquest tema des de fa més d'una dècada i proves pilot per tot el territori.
El teletreball pot transformar la nostra societat per les seues moltes implicacions socials, econòmiques i ecològiques. Poques mesures com aquesta poden tindre un impacte tan gran en moltes altres àrees. A més, la situació actual ens ha obligat a tots a assumir de colp i sense pal·liatius aquest avanç tecnològic.
Arran de la COVID-19 el personal de la UPV / UVEG, sense que Universitat ni sindicats hagueren mogut ni un sol dit a fi d'implementar aquesta forma de treball, han hagut d'enginyar-se-les i posar tot de la seua part (formació, mitjans materials, etc.) perquè l'activitat de la universitat no es paralitzara.
Ja que les i els treballadors ens hem vist abocats/des a “apanyar-nos-les” per a continuar treballant des de casa, el primer reconeixement que han de fer la UPV / UVEG és permetre seguir teletreballant a qui així ho requerisca, fins que la nova regulació estiga vigent. En cas contrari, es demostrarà que totes les paraules d'agraïment de l'equip de direcció cap al nostre esforç, no hauran sigut més que “una safanòria que sols pretenia que el ruc continuara tirant de la càrrega”.
Per tot això, des de SATTUi sol·licitem una regulació sobre el teletreball, ja que hem pogut comprovar que alguns serveis no necessiten presència física i que uns altres només la necessiten en dies concrets de la setmana.

 

Per a més informació punxa ací.

Per a informació sobre l'ESTUDI del teletreball a altres universitats punxa ací.

        Informació relacionada: Pla d'actuació per a la tornada presencial i propostes per a teletreballar amb seguretat.