Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical de SATTUi Logo del portal

25N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones

  • 24 de novembre de 2022
25N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones

El 25 de Novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, violència coneguda com a “violència masclista”. Aquesta violència és una qüestió estructural i col·lectiva, en què tots i totes tenim un paper important (ep! la violència masclista adopta moltes formes, de menys a més greus, i no és exclusiva dels homes, també hi ha dones que en ocasions exerceixen aquesta violència).

 

Per detectar i combatre la violència masclista, encara manquen recursos i un canvi social profund, on la informació, capacitació i sensibilització seran fonamentals. És necessària la incorporació, de manera transversal, de la perspectiva de gènere, fonamental per a evitar la reproducció de models que perpetuen la violència contra les dones pel simple fet de ser-ho.

 

Som molta gent –homes i dones- els que cada vegada més alcem la veu per a reivindicar l’eliminació de la violència contra les dones. Per això et demanem que, si encara no ho has fet, t’hi unisques. Si ja ho estàs fent: gràcies!

 

Per la construcció d'una societat igualitària

que pose fi a la violència que atempta contra

els valors democràtics i els drets humans!

 

(Enllaç al manifest en pdf)