Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical de SATTUi Logo del portal

Mesa Negociadora, 17 d'abril 2024

  • 18 d’abril de 2024
 Mesa Negociadora del 17 d’abril de 2024

CONVOCATÒRIA DE MESA NEGOCIADORA

Dimecres, 17 d'abril de 2024

ORDRE DEL DIA 

1. Lectura i aprovació, si escau, de l'acta de la sessió anterior

S'aprovà l'acta per unanimitat

2. Aprovació, si escau, de la modificació  de l'Oferta Pública Extraordinària d' Estabilització d' Ocupació Temporal del PAS 2022.  

S'aprovà el document amb el vot a favor de CCOO, CSIF, SATTUi, STEPV i UGT. CGT s'abstinguè.

Per qué SATTUi votà a favor del document?

SATTUi votà a favor del document atés que es tractava de donar compliment a sentències judicials que la universitat hauria pogut recórrer en instàncies superiors i no ho ha fet, el que afavoreix que es desencallen els processos d’estabilització que estaven a l’espera de sentència. El Vicegerent de Personal informà que intentaran agilitzar al màxim les convocatòries pendents.

3. Torn obert de paraules.

En el torn obert de paraules SATTUi plantejà les següents qüestions:

  • Encara no s’ha abordat la negociació del catàleg de funcions del PTGAS i, com s’està veient per la reivindicació rebuda per diversos col·lectius com el de Secretaris/àries d’Alt Càrrec, comença a ser especialment urgent per tal d’ajustar funcions amb retribucions, atés el considerable augment de tasques que s’està produint en algunes categories.

La representació institucional contesta que vol que s’aborde en un procés que es desenvoluparà al llarg de dos anys. Un primer pas és la revisió de la denominació dels llocs de treball, ja que molts llocs bàsics que poden estar enquadrats en una mateixa escala tenen noms diferents quan les funcions semblen ser les mateixes.

  • Gestions que s’han fet (amb els organismes que corresponga) en relació al compromís de la Rectora sobre la paga compensatòria del complement específic per al PTGAS i la necessitat de reservar una partida en els pressupostos.

Aquesta petició no rep cap resposta per part de la representació institucional de la universitat.

  • Atesa la informació sobre l’estudi dels llocs on es necessita un requisit determinat d’anglés, cal començar ja amb la revisió del complement específic d’aquestos llocs.

La representació institucional contesta que no s’entrarà en aquesta revisió fins que s’acabe el procés d’estabilització de llocs de treball, per haver alguns llocs en procés d’estabilització que poden tindre el requisit del nivell d’anglés.

  • En quin punt es troba l’estudi dels indicadors de les càrregues de treball?

La representació institucional contesta que s’està fent el de centres i departaments i que esperen acabar en breu el de les consergeries.

  • Ens arriben comentaris de companys i companyes que posen en evidència la necessitat de la negociació i implementació del manual de tutorització del personal que arriba nou a un lloc de treball (bé per oposició lliure, bé per concurs de trasllats).

La representació institucional contesta que no hi ha calendari per a aquesta negociació.

 

De les consultes fetes per la resta de la representació sindical us destaquem les següents:

  • Transformació dels contractes per obra i servei en indefinits (a data 31 de desembre de 2024 han de passar a indefinits).

La representació institucional contesta que, per la dificultat tècnica per a determinar les línies d'investigació a les quals pertanyen estos contractes, probablement no es transformaran en indefinits fins a finals d'enguany.

  • Sobre la denegació de compatibilitats, de la Conselleria d’Educació, per al professorat substitut, la representació institucional informa que esperen resoldre-ho per al proper curs.
  • Sobre el tancament del mes d’agost, la representació institucional informa que estan preparant una instrucció que tinga caràcter indefinit.

D’altra banda, les persones que en aqueix període no tinguen dies de vacances, podran teletreballar. Aquesta mesura es mantindrà en anys successius.

  • Se’ns informa que la convocatòria lliure per a places d’auxiliars de serveis ja està preparada en castellà (s’ha realitzat l’adaptació de les proves per a persones amb discapacitat intel·lectual) i s’està traduint al valencià.
  • El concurs de trasllats de l’escala administrativa és “relativament” imminent.
  • Encara no està preparat el Calendari Orientatiu de dates per als processos selectius.
  • Pròximament es convocarà la Comissió de Seguiment del Teletreball.

 

Llista d'enllaços: