
València, 24 d'octubre de 2023 – La Universitat de València va acollir una nova edició dels Seminaris sobre Disseny de Membranes Polimèriques per a Tecnologies Mediambientals, organitzats pel Grup de Tecnologia de Materials i Sostenibilitat (MATS), amb la destacada participació del professor Richard Spontak, de la North Carolina State University.
La jornada, celebrada a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, va començar amb la recepció oficial del Prof. Spontak per part dels investigadors José Badia i Marta Izquierdo, líders dels projectes CARBONBRANE i METHBRANE.
El moment central del seminari va ser la conferència del Prof. Spontak, titulada “Polymer Interface and Surface Modification: From Designer Nanolaminates to Chemical Functionalization”, on va presentar avanços pioners en modificació de superfícies polimèriques, aplicables a materials funcionals d'alt rendiment en sectors com l'energia, la medicina i el medi ambient.
Posteriorment, José Badia va exposar les línies d'investigació desenvolupades pel grup MATS en l'àmbit de les tecnologies de membranes per a fins mediambientals, destacant els resultats obtinguts en els projectes CARBONBRANE i METHBRANE, ambdós enfocats en la captura i mitigació de gasos d'efecte hivernacle mitjançant l'ús de membranes polimèriques avançades.
La jornada va concloure amb una foto de grup i una visita als laboratoris del grup MATS, on el Prof. Spontak va poder conéixer de primera mà les capacitats tecnològiques i investigadores de l'equip valencià.
Aquest seminari s'emmarca en els projectes CARBONBRANE (PID2021-1224950A-100) i METHBRANE (TED2021-131276A-I00), finançats pel Ministeri de Ciència i Innovació, l'Agència Estatal d'Investigació, el FEDER i el programa NextGenerationEU/PRTR, amb l'objectiu d'avançar cap a una indústria més sostenible i lliure d'emissions.