Nova publicació: Habermas davant el segle XXI. La proyecció de la teoria de la acció comunicativa. De César Ortega Esquembre
La pregunta per la fonamentació normativa de la crítica, és a dir, pel tipus de criteris o estàndards que subjauen als diagnòstics sobre patologies de la societat, constitueix un dels temes d'estudi més fascinant de la filosofia pràctica contemporània.
Una de les tradicions de pensament que ha aconseguit conjuminar de forma més brillant les diverses branques de la filosofia pràctica -fonamentalment, la filosofia social, política, moral i jurídica- ha sigut la Teoria Crítica de la societat de l'Escola de Frankfurt. Encara que, dins d'aquesta tradició, el problema dels criteris normatius va estar sempre present, la veritat és que ha sigut només a partir de la irrupció de Jürgen Habermas, que constitueix no sols el principal representant de la seua segona generació, sinó probablement també el filòsof i teòric de la societat més influent de l'últim mig segle, quan aquesta qüestió s'ha abordat de manera radical i sistemàtica.
L'objectiu d'aquest llibre és oferir un estudi exhaustiu de la relació entre crítica i normativitat dins del pensament de Habermas. Amb semblant estudi, que no pot emprendre's més que sobre la base d'una reconstrucció dels estadis previs de la Teoria Crítica, no sols es pretén mostrar la coherència interna del pensament habermasiano i el seu compromís, a vegades discutit, amb la Teoria Crítica, sinó a més analitzar la projecció de la teoria de l'acció comunicativa entre algunes de les més prometedores propostes contemporànies de filosofia social, política i moral.
Pots adquirir el llibre a la pàgina de l'editorial.