UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Dos projectes d'estudiants de la Universitat de València, premiats en l'edició de 2022 del programa 5UCV Startup

  • October 6th, 2022
Dos projectes d'estudiants de la Universitat de València, premiats en l'edició de 2022 del programa 5UCV Startup

El passat 5 d'octubre va tindre lloc l'acte de lliurament dels premis als projectes guanyadors del concurs 5UCV Startup, sorgit del conveni Campus de l'Emprenedoria Innovadora entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana. En aquesta edició, van ser reconeguts en la categoria Junior dos projectes desenvolupats per estudiants de la Universitat de València.

La segona fase del concurs 5UCV Startup va reunir els projectes guanyadors de cadascuna de les cinc universitats públiques valencianes. En la categoria Junior, en la qual podien participar persones amb una iniciativa innovadora i viable comercialment, van ser premiades dues idees concebudes per estudiants de la Universitat de València. Ecodisly, desenvolupada per Andrea Ortega Izquierdo —graduada en Química per la Universitat de València— i Asier Martínez Ferrándiz —graduat en Enginyeria Química per la Universitat d'Alacant—, és un assortidor d'autoservei d'aigua per a eixugaparabrisa que pretén contribuir a la reducció d'envasos de plàstic relacionats amb el sector de l'automoció. Per part seua, Tales of Silwen és un videojoc de cartes col·leccionables que pretén renovar l'oferta existent en el mercat, oferint a la comunitat de jugadors el primer joc de cartes col·leccionables gratuït no computable. Aquesta iniciativa ha sigut desenvolupada per Miguel Ángel Callejo, Andrés Garrote i Diego Pastor, estudiants del Grau en Enginyeria Informàtica, el Grau en Història i el Grau en Física de la Universitat de València, respectivament.

Aquest acte va tindre lloc el dia 5 d'octubre a la Universitat Politècnica de València, en el marc d'una Jornada per al foment del lideratge femení en l'empresa, en el qual van estar presents la Directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, Teresa García Muñoz, i el rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capilla Romá. Aquest esdeveniment va incloure dues taules redones per a debatre sobre lideratge femení. En la primera d'elles van intervindre vicerectores de les cinc universitats públiques valencianes, i en la segona van participar emprenedores que també havien obtingut la seua titulació en els cinc centres públics.

Més informació sobre l'esdeveniment en aquest enllaç.