UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El centre Explorer de la Universitat de València atorga els premis als millors projectes de l'edició 2022

  • May 17th, 2022
Premis Explorer 2022

Avui 17 de maig s'han fet públics els resultats dels premis atorgats pel centre Explorer de la Universitat de València als millors projectes que han participat en aquesta edició del programa Santander X Explorer, patrocinat per Santander Universitats i el Centre Internacional Santander Emprenedoria (CISE)

Entre el 24 de gener i el 24 d'abril ha tingut lloc la fase formativa de l'edició de 2022 del programa Santander X Explorer, en la qual les persones participants han rebut formació sobre com validar les seues idees de negoci. Després de la presentació pública dels projectes davant el tribunal encarregat de dirimir els premis del centre Explorer de la Universitat de València, els resultats han sigut els següents:


El Millor Projecte d'aquesta edició de Santander X Explorer del centre Explorer de la Universitat de València ha recaigut en Culturv, de José Manuel Escribano Piles, estudiant del Grau en Administració i Direcció d'Empreses. Cerca acostar el sector de la cultura als joves a través d'experiències interactives per a estimular la persona usuària, fent-li viure una experiència única mitjançant una immersió completa dels sentits en un esdeveniment cultural, que li permetran sentir-se part d'una experiència sensitiva, educativa i enriquidora, al mateix temps que experimenten amb les noves tecnologies. El premi consisteix en un viatge d'una setmana de duració per a participar en la prestigiosa European Innovation Academy que tindrà lloc aquest estiu a Porto, Portugal.

A més, el centre Explorer UV ha atorgat tres premis més.
El premi al Millor Projecte Innovador ha sigut per a Atles, projecte format per Alejandro Altamirano i Nikita Tyumentsev, els mòduls del qual que contenen filtres basats en la tecnologia dels MOFs (frameworks metall-orgànics) permeten l'extracció del liti de residus com a plantes dessalinitzadores, desguassos, residus industrials etc. Per part seua, el premi al Millor Projecte d'Innovació Social ha sigut per a Bonika, de l'estudiant del Grau de Ciències Gastronòmiques, Alberto Almonacid Valdebenito. Consisteix en una plataforma online de compra – venda que connecta els agricultors valencians amb restaurants i clients particulars. Finalment, el guardó al Millor Projecte d'Emprenedoria Femenina ha recaigut en Tensilum, una app que ajuda els pacients amb hipertensió a comprendre la seua patologia i els proporciona eines per a millorar la seua adherència i motivar-los en el seu tractament. Aquest projecte està liderat per les estudiants del Grau de Farmàcia Lora Stefanova i Belén Arnau Blasco, i per Lucía Rodríguez Nebot, alumna del Grau de Biotecnologia.