UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El programa Explorer arriba a la seua fase final amb l'avaluació dels projectes presentats

  • May 5th, 2021
Sessió d'avaluació del programa Explorer

El passat 4 de maig va tindre lloc la sessió d'avaluació dels projectes finalistes de l'edició de 2021 del programa ExplorerByX, programa de suport a l'emprenedoria per a joves promogut pel Centro Internacional Santander Emprendimiento amb el mecenatge de Banco Santander, en col·laboració amb la Universitat de València. Els guanyadors es donaran a conèixer el pròxim 14 de maig.

L'esdeveniment va tindre lloc a la sala de Juntes de l'edifici de Rectorat de la Universitat de València, on va estar present el tribunal avaluador, compost per la vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius, M. Adela Valero Aleixandre; la vicedegana d'Emprenedoria i Relacions amb l'Empresa de la Facultat d'Economia, Lola Garzón; el director territorial d'Institucions València-Múrcia de Banco Santander, José Miguel Lorente; i, en qualitat de secretari, el director de la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén), Rafael J. García Martínez.

Cadascun dels nou projectes finalistes va estar representat per una persona portaveu que, a través de videoconferència, va exposar les característiques del projecte i va respondre a les preguntes formulades pel tribunal. Aquesta exposició culmina el programa Explorer, que durant les últimes setmanes ha proporcionat formació, tutories i assessorament als equips que han participat i han pogut donar forma a les seues idees de negoci.

Entre els projectes presentats s'evidencia la preocupació per part dels joves emprenedors per aspectes com la sostenibilitat, l'economia circular i col·laborativa o la implantació de noves tecnologies, aspectes clau en l'ocupació del futur. Per exemple, JamónJamónVintage és una plataforma basada en l'economia circular mitjançant una aliança directa entre els professionals de la confecció tèxtil i els usuaris o clients, que treballa des dels tres pilars del mercat de segona mà: customitzación, venda i donació. Per part seua, Neta és una startup que naix amb l'objectiu de reduir progressivament el consum de plàstics, instal·lant dispensadors d'aigua en els supermercats de manera que el client emplene la seua pròpia botella del volum i marca desitjada. My Van Cut és un servei de perruqueria i barberia en una furgoneta que s'establirà als campus universitaris, i els clients del qual podran reservar en la pàgina web. Farmabuddy és una plataforma de planificació i accés a la informació millorant la relació metge-pacient amb possibilitat de desenvolupar dispositius complementaris amb la finalitat de col·laborar en la independència dels pacients polimedicats o amb dificultats d'enteniment sobre els seus tractaments.

Exolvuntur és una empresa que es dedica a l'estudi i desenvolupament de la tecnologia aplicada als cultius hidropònics en disposició vertical. Resol la incapacitat actual del mercat per a proveir a les persones amb aliments saludables, ecològics i sostenibles a preus competitius. LBR, per part seua, s'inspira en el BMX per a proposar la creació de la millor lliga de BMX a nivell mundial, la primera agència de viatges centrats en el BMX i una marca de roba basada en aquest estil esportiu. eMercaline és un marketplace per a la comercialització de fruites i verdures B2B, que connecta als majoristes i minoristes i els ajuda en tot el seu procés, des d'emmagatzematge de dades internes, comercialització fins a distribució. Ecotick és una empresa que ofereix un sistema de digitalització de tiquets de compra, a través d'un programari NFC, una app i un panell d'administració de dades de consum a PIMES. Finalment, LUSAAR és una empresa generadora i productora d'energia renovable que resol els problemes econòmics, socials i mediambientals i contribueix a la creació d'ocupació.

El pròxim 14 de maig es donarà a conèixer el projecte guanyador del centre Explorer de la Universitat de València en la pàgina web d’ExplorerbyX.