UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El programa UVemprén Rural es presentarà en un webinar sobre el medi rural com a nou espai d'oportunitats per a l'emprenedoria

  • September 1st, 2020
Image de la noticia

El pròxim divendres 4 de setembre tindrà lloc aquesta sessió en línia organitzada per la Càtedra AVANT i la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València – UVemprén, on s'assenyalaran les oportunitats i avantatges d'emprendre en territoris rurals i també es presentarà la I edició del Programa d'Emprenedoria Rural Activa i Sostenible (UVemprén Rural).

L'objectiu d'aquest webinar és doble, d'una banda, el Dr. Javier Esparcia Pérez, presentarà a l'estudiantat, empreses i entitats interessades les oportunitats i avantatges d'emprendre en territoris rurals i, d'altra banda, des de la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València - UVemprén es presentarà la I edició del programa d'Emprenedoria Rural Activa i Sostenible (UVemprén Rural) per a la realització de pràctiques d'emprenedoria en empreses, entitats locals i municipis de menys de 3.000 habitants de la província de València.

L'objecte de la convocatòria és seleccionar les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l'àmbit rural i alineades amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible (ODS 2030) que presente l'estudiantat, per a desenvolupar-les a través d'unes pràctiques en empreses, ajuntaments o mancomunitats de municipis de la província de València en risc de despoblació.

La Universitat de València i la Diputació de València s'han aliat per a posar en marxa un programa formatiu que permetrà a estudiants de grau, màster i doctorat:

  • Obtindre un certificat en línia de tècniques d'emprenedoria innovadora en entorns rurals
  • Fer pràctiques d'emprenedoria en empreses o municipis per a conéixer l'entorn on aplicar l'aprés. Aquestes pràctiques poden tindre una duració de fins a 3️ mesos (a l'octubre, novembre i desembre 2020) i estan remunerades amb una ajuda de 1️.000 euros al mes
  • Contribuir a combatre la despoblació amb idees creatives i imaginatives

El format del webinar serà d'una hora i mitja de duració, repartida en 60 minuts d'exposició i 30 de treballar activament amb els participants per a resoldre'ls dubtes i aportar-los solucions. L'esdeveniment està dirigit a l'estudiantat de la Universitat de València, agents de l'ecosistema i empreses del territori interessades a col·laborar. Els ponents seran Javier Esparcia Pérez, catedràtic de Geografia de la Universitat de València i doctor en Geografia i Sociologia, i codirector de la Càtedra AVANT de la Generalitat Valenciana i la Universitat de València, i Rafael J. García Martínez, director de la Unitat d'Emprenedoria – Uvemprén de la Universitat de València.

L'assistència és gratuïta, amb aforament limitat, prèvia inscripció en línia mitjançant correu electrònic dirigit a uvempren@uv.es.