UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La rectora de la Universitat de València clausura la II Setmana de l'Emprenedoria i lliura els premis del Campus UVemprén-Santander Universidades als millors projectes d'emprenedoria universitària

  • October 24th, 2022
La rectora de la Universitat de València clausura la II Setmana de l'Emprenedoria i lliura els premis del Campus UVemprén-Santander Universidades als millors projectes d'emprenedoria universitària

Entre els dies 17 i 21 d'octubre va tindre lloc, en la Facultat de Farmàcia, la segona edició de la Setmana de l'Emprenedoria de la Universitat de València, que va comptar amb diverses activitats per a donar a conèixer l'oferta formativa en emprenedoria de la Universitat i per a desenvolupar projectes emprenedors a càrrec de l'estudiantat.

La II Setmana de l'Emprenedoria de la Universitat de València, organitzada pel Vicerectorat d'Innovació i Transferència a través de la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén), va desenvolupar amb èxit els seus objectius principals. Un d'ells era el de presentar a la comunitat universitària l'estratègia institucional dissenyada per a fomentar l'emprenedoria universitària, així com donar a conéixer diferents projectes d'emprenedoria per part del PDI a través de la Fundació ADEIT, el Servei de Formació Permanent i UVemprén. A més, es va comptar amb la presència en la conferència inaugural de Teresa Cercós Fortea, directora general de Qualitat, I+d+i i Medi Ambient de l'empresa Importaco, que va comptar de primera mà la seua experiència emprenedora en una companyia important.

Una altra de les activitats van ser la presentació de l'Informe GUESSS 2020 d'emprenedoria universitària i la celebració de dos hackathons simultanis. El primer d'ells va ser el de IngeniaUV, centrat en l'emprenedoria femenina, i el segon va ser el hackathon Health, Food & Science, amb l'objectiu de desenvolupar idees innovadores en el camp de l'alimentació, la salut i la nutrició.

Precisament, els equips guanyadors d'aquests hackathons van estar presents en el lliurament de premis que va clausurar la II Setmana de l'Emprenedoria, i que va estar presidida per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, a la qual van acompanyar la directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, Teresa García; i el director d'Institucions i Territorial de la Comunitat Valenciana i Múrcia de Banco Santander, José Miguel Lorente. En aquest acte, celebrat a la Sala Darwin de l'Aulari interfacultatiu del Campus de Burjassot, es van entregar els premis als projectes guanyadors dels diferents programes organitzats pel Vicerectorat d'Innovació i Transferència a través de la Unitat d'Emprenedoria.

Santander X Explorer és un programa gratuït de suport a l'emprenedoria, la fase formativa de la qual es va desenvolupar entre el 24 de gener i el 24 d'abril de 2022, facilitant a tot l'estudiantat la possibilitat de validar les seues idees de negoci. Aquest programa va entregar un total de tres premis, sent el primer d'ells al Millor Projecte d'Innovació Social, que va recaure en el projecte Bonika, d'Alberto Almonacid. El Millor Projecte d'Emprenedoria Femenina va ser per a Tensilum, liderat per Belén Arnau, Lucía Rodríguez i Lora Stefanova. Per la seua part, el premi al Millor Projecte Innovador va ser per a Alejandro Altamirano i Nikita Tyumentsev, responsables del projecte Atlas.

ARTemprén és un concurs d'emprenedoria en art contemporani i patrimoni cultural que organitza la Universitat de València amb el suport de Santander Universidades i la Col·lecció Martínez Guerricabeitia. 20 equips i 51 persones han participat en aquesta primera edició d’ARTemprén, un programa formatiu en emprenedoria pionera en el sistema universitari espanyol que ofereix a l'estudiantat tres premis (un premi de 5.000 € i dos premis de 2.500 € cadascun). Així, el tercer premi, dotat amb 2.500 €, va anar per a Yasmina Olivas i Nuria Collado pel seu projecte VIVO! ArtMarket. El segon premi, també de 2.500 €, va recaure en el projecte Paral·lela, desenvolupat per Alba González i Débora Lendínez. Finalment, el primer premi, dotat amb 5.000 €, va anar per a Tales of Silwen, un projecte de Miguel Ángel Callejo, Andrés Garrote i Diego Pastor.

A continuació es van entregar els premis del concurs UVemprén StartUP, que té per objecte premiar iniciatives emprenedores i idees de negoci innovadores. Amb les diferents modalitats que es plantegen en la convocatòria es pretén captar el talent emprenedor de l'estudiantat i de les persones titulades de la UV.

La categoria UVemprén StartUP CREA va premiar amb 500 € cadascuna de les nou millors idees de l'alumnat en fase inicial que comporten el desenvolupament d'un model de negoci bàsic sense tindre l'empresa constituïda. Les persones i projectes premiats van ser Saúl Abreu (Red de Fincas Narcán), Miriam Caballero (Xoriveg), Rocío Delgado (Unimov), Mario García (EasyWayLab), María Termenón i Alejandra Gómez (HeadHelp), Marc Llinares, Marta Fernández i Mar López (Urbanita), Ekaterina Kuptsova, María Alejandra Rey i Angie Céspedes (Contextura), Maria Sanchis (Predesal) i Candelaria Sanchis, Dámaris Sanchis i Aarón Turpin (Sinergia en un click).

Per la seua part, la categoria UVemprén StartUP EMPRÉN premia amb 1.000 € cadascuna de les tres millors idees en fase avançada de desenvolupament que comporten un model de negoci validat. En aquest cas, les persones guardonades van ser Yasmina Olivas i Nuria Collado (VIVO! ArtMarket), Miguel Ángel Callejo, Andrés Garrote i Diego Pastor (Tales of Silwen) i Nerea Honrubia, María Isabel Blanco i Marcos Gómez (SIALOtest).

La categoria UVemprén StartUP ACADÈMIA premia amb 300 € les millors idees de negoci innovadores que tinguen el seu origen en un TFG, TFM o Tesi doctoral de qualsevol titulació oficial de la UV i que ho convertisquen en una oportunitat de negoci possible i viable. Els dos projectes guanyadors van ser: Estructures econòmiques per la viabilitat de projectes d'economia circular en el sector de l'aigua, a càrrec de Palmira Cuadra; i Pardo Analytics, desenvolupat per Joel Pardo.

Finalment, la categoria UVemprén StartUP Empresa - Societat premia amb 2.000 € a cadascuna de les cinc empreses constituïdes per l'alumnat o alumni de la Universitat de València que tinguen les millors idees de negoci amb projectes emprenedors innovadors en línies d'actuació estratègiques del Pla Director UVemprén. En la categoria Emprenedoria en Mobilitat Sostenible va ser premiada l'empresa AtriaMove, de Miguel Ángel Romero i Darío Martínez. En la categoria Emprenedoria en Millora de la Qualitat de Vida el premi va ser per a Liga LBR, de Raúl Sánchez. El premi en la categoria Emprenedoria Inclusiva, Social i Cultural va ser per a Miss-U Pets, de Maria Cholvi, Sonia Sánchez i María Grande. En la categoria Emprenedores van ser guardonades Adriana Elsel i Manuel José Zafra pel seu projecte TradCrea i, finalment, en la categoria Emprenedoria Digital es va reconéixer a l'empresa Miivo Mobility, composta per Ángel Troncoso, Alejandro Domínguez i Adrià Aguado.

A més, es van entregar els premis corresponents als hackathons de l'Aula d'Emprenedoria Health, Food & Science” de la UV i Banco Santander, i del programa d'emprenedoria femenina IngeniaUV. Els premis del hackathon Health, Food & Science, dotats amb 1.000 €, 2.000 € i 3.000 €, respectivament, van anar per al projecte Nutrigen (Alba Román, Julia Martínez, Jaran Padilla i Martina Romay), el projecte Rescan (Mara Calleja, Alejandro Mengual, Miriam Caballero i Ekaterina Kuptsova) i el projecte Live Love Eat, desenvolupat per Elisa Escorihuela, Inmaculada Zarzo, Adriana Viñas i Gina Alhakim.

Finalment, es van entregar els premis del hackathon d'emprenedoria femenina IngeniaUV, que reconeixia tres projectes amb un premi «Dona emprenedora» de 1.000 € cadascun a càrrec de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball #LLAMP. Aquests premis van ser per a Andrea Amores, Yuliya Saman, María Ojie i Krishna Bustos (Thoty), Sandra Paniagua, Sonia Olmos i Noelia Calatayud (Battery Go) i Rocío Delgado, Laura Iranzo, Laura Barber i Carla Soler (Unimov). Aquest últim projecte va rebre, a més, el premi especial de Santander Universidades dotat amb 3.000 €.

Images: