
El 25 d'octubre s'inaugurà oficialment el programa d'emprenedoria corporativa Gennera “solucions per al futur”, un programa del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius dissenyat per la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) en col·laboració amb dues importants empreses del teixit productiu valencià: Ford España i LafargeHolcim.
UVemprén Gennera és un programa l'objectiu del qual és dotar a l'estudiantat de les competències professionals i emprenedores necessàries per a resoldre els reptes d'innovació reals que els presenten les empreses col·laboradores, de manera que puguen demostrar-les el seu talent per a l'emprenedoria en l'àmbit corporatiu.
Aquesta iniciativa s'emmarca al Campus de l'emprenedoria innovadora, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, la nova marca del qual (Llamp) impulsa l'emprenedoria basada en la innovació social i tecnològica i en objectius de desenvolupament sostenible. També compta amb el suport del Campus de l'emprenedoria UVemprén - Santander Universidades.
Les persones que completen el programa amb èxit rebran dos crèdits per activitats de participació universitària, un certificat acreditatiu i optaran a un premi de 300 € per a les i els integrants dels equips guanyadors de cadascun dels reptes.
Ford Motor Company és una empresa familiar, que s'estén per tot el món i té ideals compartits. Una empresa que valora el servei als altres i al món tant com als seus clients. Després de 117 anys, la companyia de l'oval blau està acostumada al canvi i a liderar-lo. Per això evoluciona per a centrar-se en els serveis, les experiències i el programari, a més dels vehicles. El repte proposat tracta sobre com generar noves solucions per a promoure hàbits saludables entre el seu personal i les seues famílies; com promocionar la salut física i mental dels empleats i empleades tant dins com fora de la factoria, mitjançant hàbits saludables d'exercici físic i nutrició.
LafargeHolcim España és la filial espanyola del Grup Holcim, la companyia líder global en solucions constructives innovadores i sostenibles, que contribueix a crear ciutats més sostenibles, infraestructures més intel·ligents i a millorar la qualitat de vida al voltant del món. Amb la sostenibilitat com a eix de la seua estratègia i com a clau del seu èxit les persones i les comunitats. El repte que ens proposen és com establir una estratègia efectiva per a incorporar i retindre talent femení en la indústria cimentera. Es tracta de millorar la capacitat de contractar i retindre el talent femení, perquè un dels objectius de la companyia en els pròxims anys és l'increment dels índexs de representació femenina en l'organització.
En aquesta edició s'ha seleccionat a 27 participants (15 dones i 12 homes), que es reparteixen en 15 per al repte de Ford (10 dones i 5 homes) i 12 per al repte de LafargeHolcim (5 dones i 7 homes). La majoria de participants procedeix de l'àrea de coneixement de les Ciències Socials i Jurídiques (66,7%), però també de les àrees de Ciències de la Salut (29,6%) i de Ciències (3,7%).
El cronograma començà amb la inauguració el dia 25 d'octubre en l'edifici de Rectorat, a càrrec de la vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius, M. Adela Valero, la gerent d'Innovació i Transformació de Ford España, Paula Carsí, el director de Recursos Humans de Ford España, Eduardo Guillamón, i el director de la fàbrica de LafargeHolcim en Sagunt, José Luis Coleto.
Els dies 27 i 28 d'octubre seran els dies de les empreses, en les quals s'ampliarà informació sobre els reptes i es donaran a conèixer als mentors les idees per part dels equips. La setmana següent, entre el 2 i el 4 de novembre, tindrà lloc el campus Gennera, amb uns tallers de formació i treball amb els mentors en els quals l'estudiantat aprendrà a validar les seues idees i a presentar-les amb una comunicació eficaç. Finalment, el 5 de novembre es presentaran les solucions dels reptes al jurat i es donarà a conèixer els projectes guanyadors, premiats amb 900 €, donant-se per clausurat el programa d'enguany.