UV Gandia Logo del portal

Perspectives de poder en femení

El poder és un tema fonamental per a la teoria i praxis del feminisme. Pot ser entès com a dominació, és a dir, com a “poder sobre”, o com a capacitat creativa i empoderament: “poder per a”. Algunes autores també parlen de poder com a recurs, com a llibertat i com a cures. Es tracta, doncs, d’una noció porosa, que canvia i evoluciona pel contacte amb distintes corrents i visions.

Enguany en la Universitat d’Hivern 2021 recorrerem la història per tal de visibilitzar les trajectòries vitals de dones que s’han empoderat, prenent consciència dels seus drets, capacitats i autonomia, i, en alguns casos, participant en processos socials i polítics amb altres dones per tal de canviar les relacions opressives que les envoltaven. Els cursos es centraran en la política i en l’art, dues esferes que han estat fortament marcades per les jerarquies de gènere. Tractarem també la idea del poder com a cures a través d’un seminari que exposa el silenciament i la feminització de les cures i promou la necessitat de construir una societat de les cures. A més, realitzarem un taller per a aprendre a cultivar una feminitat conscient a través de la pràctica del ioga.

PROGRAMACIÓ:

  • 15, 16 i 17 de febrer. CURS 1: LA HISTÒRIA TAMBÉ LA FAN LES DONES (lengua: valencià). Professorat: Lola Bañón, professora del departament de teoria dels llenguatges de la UV, i Eladi Mainar, historiador.
  • 15, 16 i 17 de febrer. CURS 2: LES DONES EN LA HISTÒRIA DE L'ART (llengua: castellà). Professorat: Montserrat Hormigos, Doctora en comunicació àudiovisual per la UV. Gestora cultural i crítica cinematogràfica
  • 18 i 19 de febrer. TALLER: IOGA I FEMINITZACIÓ CONSCIENT (llengua: castellà). Professorat: Núria Martí, instructora de ioga.
  • 10 de març. JORNADA: LA FEMINITZACIÓ DE LES CURES (llengua: castellà). Professorat: Agustín Domingo, catedràtic del departament de filosofia moral de la UV.
    • PROGRAMA
    • INSCRIPCIÓ