University of Valencia logo Logo Department of Applied Physics and Electromagnetism Logo del portal

LA FACULTAT DE FÍSICA CELEBRA EL 11 DE FEBRER, DÍA INTERNACIONAL DE LES DONES I LES XIQUES EN LA CIÈNCIA

  • February 10th, 2022
Image de la noticia

La Facultat de Física celebra el 11F, “Dia Internacional de les Dones i les Xiques en la Ciència”. Nacions Unides va proclamar al 2015 la celebració d’aquest dia amb l’objectiu d'aconseguir la participació plena i equitativa de les dones en la ciència i fomentar que xiquetes i dones joves optin per estudis científics i tecnològics.

Aquest any volem celebrar-ho amb l’activitat “CONEIX A LES PROFESSORES DE LA TEUA FACULTAT!”, que ha consistit en la realització d’un pòster roll-up que s’ubicarà al hall dels edificis de la facultat i que mostra a totes les professores PDI de la facultat, per departaments amb colors diferents, amb una petita ressenya de la seua recerca. Aquesta activitat ha estat finançada per la Unitat d’Igualtat en la seua convocatòria d’Ajudes per a la Igualtat 2022.

De vegades l’alumnat i el professorat tenen la percepció de que no hi ha dones a la facultat, i tot i que som sols el 20,7% del PDI, volem visibilitzar-nos. També teniu la imatge a la web per si voleu donar difusió  https://www.uv.es/fsicadoc/imagenes/fisicas_11_f_2022.jpg

Teniu més informació sobre dades estadístiques actualitzades ací https://www.uv.es/fsicadoc/comision_igualdat/conoce_a_las_profesoras_de_tu_facultad_11f_2022.pdf

Des de la Comissió d’Igualtat de la nostra facultat volem conscienciar a la nostra comunitat universitària sobre la necessitat de visibilitzar la labor científica de les dones i fomentar les vocacions en les xiques. Us animem a totes i tots a participar en aquesta important tasca!

 

La Comissió d’Igualtat de la Facultat de Física

Equip organitzador (Pas García, Mariam Tórtola, Susana Planelles i Núria Garro)

Un especial agraïment al fotògraf: Daniel García-Sala.