Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat el 3 de desembre, la Universitat de València celebra durant tota la setmana les Jornades per la Inclusió ‘Som iguals, som diferents’, que arrancaren dilluns al vestíbul de la Facultat de Psicologia amb la inauguració de l’exposició ‘Slow E-Motion’, organitzada per la Fundació Asindown.
“Som una universitat que aposta per la docència de qualitat, la recerca i la transferència de coneixement amb uns valors transversals que són la igualtat i la diversitat, perquè sols així farem una societat i una universitat més inclusives i, per tant, més felices. A la Universitat de València treballem per la inclusió de totes les persones, amb capacitats diferents que no podem deixar d’aprofitar com a universitat i com a societat”, va manifestar la rectora María Vicenta Mestre durant l’acte inaugural, el qual va estar seguit per l’equip deganal que encapçala Mª Dolores Sancerni; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; els membres del servei UVdiscapacitat i la seua directora, Celeste Asensi; així com xics i xiques d’Asindown.
L’exposició, que consta d’una sèrie de panells amb fotografies que relaten valors, es podrà visitar al hall de la Facultat fins aquest dijous dia 5 i el que pretén és “reflectir quines són les característiques i la manera de viure de les persones amb síndrome de Down”, va apuntar la coordinadora del CAI Asindown i psicòloga de l’entitat, Mamen Buigues. “Es titula ‘Slow E_Motion’ perquè sempre estem explicant a la resta de la societat que les persones amb síndrome de Down tenen una manera de sentir que fa que els que estem al seu costat hem de parar i sentir la vida de manera diferent. El que hem intentat és que la gent que la veja intuïsca com se sent una persona amb síndrome de Down i com fan sentir a la gent que està al seu voltant”, explicà.
Links: