Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical - Confederació General de Treball del País València Logo del portal

CGT-PV ante la manifestación del 18-N en València

  • 17 de novembre de 2017
Image de la noticia

La CGT no participa en la manifestació del 18-N per un #FinançamentJust

Comunicat de premsa

CGT-PV davant la manifestació del 18-N en València

El pròxim 18 de novembre, els sindicats CCOO i UGT han convocat a València una manifestació per a reivindicar un finançament just per a la nostra comunitat. Aquest acte, que serà recolzat per partits polítics i associacions, arriba després de signar amb la Patronal Valenciana (CEV) un manifest en el qual sol·liciten al Govern central un millor finançament. D’altra banda, les Corts Valencianes per unanimitat van aprovar una declaració en el mateix sentit.

La Confederació General del Treball  no secundarà la citada manifestació promoguda pels qui haurien de preocupar-se més pels interessos dels i les treballadores, i menys pels dels partits polítics i associacions patronals. Considerem que el repartiment dels pressupostos estatals haurien de negociar-se entre l’Estat i cada Comunitat Autònoma, tenint-se en compte el principi de solidaritat. Però no solament en el repartiment que realitza l’Estat està el problema; el major problema l’hem tingut i continuem tenint-lo en l’assignació pressupostària que realitza el govern autonòmic en favor d’obres faraòniques i subvencions. Baste amb dir que en el present any, CCOO i UGT, a part d’altres subvencions de cursos, plans de formació, etc.; han rebut directament vuit-cents mil euros cadascuna en concepte de participació social. És comprensible que els qui més es beneficien d’aqueix finançament, promoguen manifests i manifestacions; a pesar que els coste tant convocar-les quan es tracta de defensar els drets dels i les treballadores, les pensions públiques i la defensa d’allò públic que han permès que acabe en mans privades.

Pensem que el tema del finançament és un tema polític i empresarial; per a obtenir més diners que repartir per a projectes que lluny estan de les necessitats dels ciutadans. Són les institucions polítiques valencianes i de l’Estat, les que han de solucionar un problema que elles mateixes han creat. Són els polítics del mateix signe de Madrid i de València els que han de solucionar el problema i no enfrontar als ciutadans d’unes o altres comunitats en un repartiment que hauria de ser igualitari, solidari i just.

La CGT no participa en la manifestació per considerar que amb ella no es defensen, ni protegeixen els drets dels i les treballadores valencianes; per considerar un problema per a la classe treballadora els seus convocants, i perquè els seus interessos res tenen a veure amb els de Ciudadanos, PSOE, PP o la Patronal valenciana, entre altres. La CGT creu i treballa per a la construcció d’una societat més justa i igualitària en tots els sentits; no solament en el repartiment més equitatiu dels diners entre patronals, polítics i sindicats majoritaris de les diferents comunitats autònomes i estatals.

Ens agradaria que el mateix zel posat per UGT i CCOO per conjuminar forces per a la manifestació del 18 de novembre, i fins i tot amb el PP i CEV, fóra emprat per a la defensa dels drets laborals de la ciutadania valenciana. Segurament una altra societat tindríem.

 

Secretariat Permanent CGT-PV

16 novembre 2017

Llista d'enllaços: