Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical - Confederació General de Treball del País València Logo del portal

El control horari impost al Personal Investigador

  • 5 de juny de 2019
Image de la noticia

Al BOE del 12 de març de 2019 es va publicar un Reial Decret Llei que, entre altres mesures per a lluitar contra la precarietat laboral, regula la implantació d'un control horari de la jornada laboral per a tots els treballadors i treballadores de l'Estat. Aquest RD entrà en vigor el 12 de maig deixant llibertat a cada empresa sobre el sistema de control horari que anava a aplicar, prèvia consulta a la representació sindical.

La Universitat de València comunicà als sindicats la seua previsió d'aplicar el control horari al personal investigador amb data 1 de juny. Davant la falta de més concreció posterior, des de CGT, vam demanar informació més detallada de com s'aplicaria aquest control horari.

No hem rebut cap resposta però de manera apresurada, sorpressiva, poc clara i poc transparent, el 28 de maig vam començar a rebre consultes de personal investigador al voltant d'un correu rebut des de el gestor del GDH (control horari actual per al personal d'administració i serveis) i al mateix temps vam descobrir la publicació de la instrucció 5/2019 de Gerència que, amb xicotetes modificacions, inclou al personal investigador dins de l'àmbit d'aplicació del programa de gestió del control horari del PAS.

Davant els dubtes i l'oposició que aquesta decisió de la Universitat provoca, ens posàrem en contacte amb la Plataforma Dignitat Investigadora i participàrem a les assemblees celebrades a la Facultat de Filologia el dia 30 de maig i a la cafeteria del Parc Científic el 3 de juny, per tal d'arreplegar les opinions del personal afectat, a més de donar suport a les seues peticions de reunions amb les responsables de la investigacio i la Gerència de la Universitat. 

A les assemblees s'ha proposat un boicot al control horari que la pròpia Universitat qualifica com a experimental. Entenem que no hi ha una oposició a la implantació del control horari però si al sistema escollit per la seua gestió i aplicació, que es veu clarament incompatible amb les caracterísitques de la jornada i condicions de treball del personal investigador.

Entre altres s'han plantejat circumstàncies i propostes com:

  1. Treball desenvolupat total o parcialment en altres institucions/administracions for de la Universitat (CSIC, hospitals, altres universitats). 

  2. Treball d'investigació desenvolupat a biblioteques, arxius, treball de camp fora de la Universitat.

  3. Treball al domicili particular. Teletreball.

  4. Estàncies, congressos, reunions diverses.

  5. Flexibilitat horària. Comput mensual o superior de la jormada de treball.

  6. Comput i compesació de l'excés de jormada: hres extres? dies lliures?

  7. Control horari i assegurances respecte a accidents de treball fora de la Universitat.

Les assemblees ens han permés conèixer també altres problemàtiques relatives als contractes, condicionsde treball, salut laboral etc. A destacar la falta d'aplicació de les millores retributives i altres aspectes del nou EPIPF.

Finalment la Universitat ha convocat a la representació sindical a una reunió informativa el proper dimecres dia 6 on esperem rebre les explicacions escaients per part del Vicerectorat d'Investigació i Gerència a més de fer arribar els dubtes i idees que hem rebut sindicats, Plataforma Dignitat Investigadora i grups de treball creats a les assemblees.

Us animem a tot el personal afectat a fer-nos arribar qualsevol proposta o circumstància de carácter general o particular que considereu rellevant, tant relacionada amb el control horari com amb quasevol aspecte de les vostres condicions de treball.

 

Us mantindrem informats i informades dels propers esdeveniments.

 

CGT-PV UV     Podeu enviar qualsevol opinió o consulta a cgt@uv.es

Llista d'enllaços: