Logo de la Universdad de Valencia Logo Sección Sindical - Confederación General del Trabajo del País Valenciano Logo del portal

Visita del EZLN i el CNI al Pais Valencià

  • 11 noviembre de 2021
Image de la noticia

Com sabreu, fa molts mesos que des de la Confederació estem treballant, al costat de diferents organitzacions, per a donar suport a l'arribada de les companyes zapatistes del Ejercito Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN) i del Congrés Nacional Indígena (CNI) a territori europeu, en el que denominem “Gira per la Vida”, en la qual 160 companyes estan recorrent Europa, durant 3 mesos, per a compartir les seues lluites amb les nostres, aprenent de manera recíproca i desenvolupant estratègies mútues que ens ampliaran el camp de visió i el context.

Les companyes vénen a compartir amb els qui lluitem des de baix a l'esquerra, amb els seus iguals, amb els qui entenem un món on caben molts mons, des del respecte i la comprensió de totes les lluites.

Portem més d'un any esperant a les companyes amb dures jornades d'organització i coordinació, i amb la visita frustrada d'aquest estiu que va haver de cancel·lar-se per motius sanitaris i repressius, encara que vam tindre la visita fugaç de l'esquadró 421 que ens va anunciar que un altre món és possible si caminem juntes.

Ha arribat el moment, hui arriben a València dues comitives zapatistes, una d'elles marxarà molt prompte, el dijous, però serà rellevada per un grup de milicianes que romandrà entre nosaltres fins a final de mes, visitant València, Castelló, Alacant, i Murcia.

Són nombrosos els actes programats per la “Xarxa Gira Per la Vida del PV” en els quals CGT hem prestat tota la nostra capacitat de militància, en una lluita que sentim com a pròpia, i per això us demanem la participació en totes en els actes programats, però sent conscients que s'han hagut de reorientar per motius sanitaris i de respecte a les peticions de les companyes zapatistes, entenent que la seua realitat és molt diferent a la nostra i mostrant el respecte a qui ha sacrificat un any de la seua vida per a visibilitzar les lluites indígenes mexicanes.

La visita a territori espanyol és l'última etapa abans de la volta a Mèxic, i entenent el cansament acumulat donarem suport a les seues decisions en tots els aspectes.

Des de CGT, tenim programats multitud d'actes amb les diferents delegacions i us convidem a participar activament en ells, amb les restriccions esmentades, col·laborant en la mesura que siga possible en l'organització i la logística. Us adjuntem el programa dels actes que organitza CGT, però si voleu assistir a altres esdeveniments haureu de dirigir-vos a la “Xarxa Gira Per la Vida del PV” o la comissió d'organització de CGT. Encara que els actes no estan tancats, us avançarem una agenda, en previsió que organitzeu l'assistència si ho creieu convenient, on també figurarà la possibilitat d'assistència oberta, o reunions tancades.


Entenem que les dates són pròximes, però la problemàtica per a quadrar amb la multitud de col·lectius ha sigut extraordinària, des d'ací un agraïment sincer a les companyes de l'organització de la “Xarxa Gira Per la Vida del PV”

València, 8 de novembre de 2021
Confederació General del Treball del PV
Federació Local de València de CGT

 
Agenda CGT-PV EZLN i CNI
 

  • Dilluns 8 de novembre: Arribada a València, recepció interna per la “Xarxa Gira per la Vida del PV”.
  • Dimarts 9 de novembre: Organitza CGT, visita amb una delegació del EZLN a les agressions mediambientals en el nostre territori, com Els Moles, i la paredassa del cementeri de Paterna, les mines a cel obert dels Serrans, els projectes de parcs fotovoltaics o les intervencions en el riu Túria.
  • Dimecres 10 de novembre: Organitza CGT, trobada de lluites pels Serveis Públics. Reunió col·laborativa amb una delegació del EZLN, limitada per aforament i respecte a l'agenda del EZLN.
  • Dimarts 16 de novembre: Organitza CGT, trobada de les Milicianes del EZLN amb Dones de CGT, aforament limitat però es pot participar amb reserva. 
  • Dimecres 17 de novembre: Organitza CGT, visita de la delegació a espais agredits del nostre territori com el Port de València, Natzaret, la ZAL, L'Albufera, L'Horta de València, etc. Obert a tota la militància, prèvia reserva de plaça, amb menjar de germanor en una àrea d'esbarjo exterior.
  • Divendres 19 de novembre: Organitza la Xarxa, primera jornada de la “trobada de lluites del PV” en CSOA L'Horta, acte obert a totes els col·lectius, però amb aforament limitat per espai i organització. Al costat del EZLN.
  • Dissabte 20 de novembre: Organitza la Xarxa, segona jornada de la “trobada de lluites del PV” en CSOA L'Horta, acte obert a totes els col·lectius, però amb aforament limitat per espai i organització. Al costat del EZLN.
  • Dimarts 23 de novembre: Organitza CGT i RTVP, entrevista retransmesa en directe a companyes del CNI. Acte públic, organitzat per la Xarxa del PV, en lloc per confirmar, amb companyes del CNI.
  • Dimecres 24 de novembre: Organitza CGT, retransmissió en directe a les 11h d'una entrevista a delegades del CNI en el programa “Lliure Directe” en Ràdio Klara.
  • Retransmissió en directe a les 17h d'una entrevista a delegades del CNI en el programa “CGT en Acció” en Ràdio Klara.

 
Les hores dels esdeveniments, en la majoria dels esdeveniments, estan per confirmes, i les anirem anunciant quan estiguen tancades.

Més informació