Logo de la Universdad de Valencia Logo Sección Sindical - Confederación General del Trabajo del País Valenciano Logo del portal

.
.
.

Mobilitzacions del personal investigador en formació


En les darreres setmanes el personal investigador en formació ha dut a terme diverses mobilitzacions, inclosa l'ocupació del Rectorat.

3 de julio de 2019

L’aplicació per part de la UV del control horari al personal investigador a partir de l’1 de juny ha destapat la dura realitat de les precàries condicions laborals d’aquest personal que semblava ocult en departaments, instituts i laboratoris des de fa anys. Moltes vegades sense tenir un lloc on poder assentar-se per a treballar en la tesi.

S’han organitzat en assemblees des del primer moment, traent a la llum moltes problemàtiques relatives als seus contractes, a les condicions laborals, a salut laboral, a la no aplicació de les millores retributives i altres aspectes del nou EPIPF (hores col·laboració en  docència, possibilitat de pròrroga dels contractes, ...)

La Universitat semblava aliena al conflicte fins l’acció de tancament en l’edifici de Rectorat del Personal Investigador en Formació. Açò va provocar una reunió d’urgència de representants de l’Assemblea dels PIF amb l’equip rectoral aconseguint la signatura d’un Acord que possibilitaria l’extensió  dels contractes que finalitzaven el 30 de juny, això sí, condicionats a que la GVA aprove la habilitació legal necessària per a garantir eixa continuïtat.

CGT ha estat al costat d’aquest col·lectiu des del principi en les seues assemblees i mobilitzacions donant-los tot el suport i assessorament possible.

Es un pas par a millorar les condicions de treball del personal investigador més desprotegit de la Universitat. Però no podem acontentar-nos només amb eixe acord.

Des de CGT seguim exigint millores de les seues condicions de treball: actualització de les retribucions segons el nou Estatut, actualització de la càrrega de docència, dignificació dels llocs de treball.

Etiquetas