Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • la Nau

L’edifici de La Nau és la seu de la Universitat de València des de la seua fundació a finals del segle XV. El Consell general de la ciutat va acordar en 1498 l’agrupació de tots els estudis superiors de la ciutat en un Estudi General i va impulsar elevar-los a rang universitari. Va adquirir per a això una sèrie de cases i solars que s’alçaven en els voltants del carrer La Nau i va encarregar a Pere Compte la seua remodelació. En 1499, Els Jurats o representants de la ciutat van redactar els primers estatuts de la nova institució que va obrir les seues portes en 1500. La butlla papal (Alexandre VI ) i el privilegi reial (Ferran II el Catòlic) que donaven rang d’universitat als estudis van arribar en 1501 i 1502.

L’edifici és un exemple d’arquitectura neoclàssica valenciana, especialment en les seues fatxades i claustre. La seua configuració arquitectònica actual és fruit d’una successió d’intervencions que han anat adaptant l’edifici a les seues diferents funcions i necessitats al llarg de més de cinc segles, des del primer disseny
encarregat a Pere Compte fins a les més recents intervencions (1999 i 2012) que han actualitzat la seua funcionalitat i posat al dia les seues infraestructures.

El creixement i expansió de la Universitat de València a partir dels anys 60 en els campus de Blasco Ibáñez (estudis de ciències de la salut i humanitats), Campus dels Tarongers (estudis de ciències socials i economia), campus de Burjassot-Paterna (estudis de ciències bàsiques i tècniques), va minorar les funcions acadèmiques de La Nau que s’ha convertit en el referent de l’activitat cultural i institucional de la Universitat de València.
En l’actualitat, La Nau a més de constituir la seu institucional del Rectorat, acull, com Centre Cultural, una part important de les activitats culturals de la Universitat de València (exposicions, teatre i música) i és un espai de trobada i debat (conferències i congressos).

La Nau és també la seu de la Biblioteca Històrica i acull les dependències de diversos serveis universitaris, entre ells els vinculats a l’àrea de cultura i patrimoni. 

 

CRITERIS de PROGRAMACIÓ

La programació que es desenvolupa al Centre Cultural la Nau respon a tres tipus en funció de l’organització:

1. ACTIVITATS PRÒPIES

Són aquelles que responen a les línies directives i estratègiques del Centre Cultural la Nau i del Vicerectorat amb competències en la matèria. Poden desenvolupar-se en producció exclusiva o col·laborativa.

El Vicerectorat és l’òrgan responsable de la producció, de la imatge, difusió i contingut.

Les activitats solen estar emmarcades en programes i àrees d’activitat específiques.

2. ACTIVITATS EN COL·LABORACIÓ

2.1. Activitats amb coproducció:

Hi ha una entitat externa proposant que convida el Vicerectorat a col·laborar en el disseny del projecte i sol·liciten  una aportació de recursos considerable del Vicerectorat.

Els recursos poden ser econòmics, tècnics, de personal o d’infraestructura.

Poden desenvolupar-se de forma puntual o en diverses sessions, com ocorre amb els festivals.

La implicació del Vicerectorat comporta una supervisió i implicació en tot el procés. Tant el contingut com la imatge ha de tenir el vistiplau del Vicerectorat.

El Vicerectorat s’implica en la producció i difusió d’aquestes activitats com si foren pròpies, amb elaboració de nota de premsa, difusió en web, butlletins d’informació, xarxes socials.

2.2. Activitats amb col·laboració

Activitats que es proposen al Vicerectorat amb un programa tancat i se sol·licita d’aquest el préstec d’espais  i l’aportació de personal tècnic.

Aquestes activitats han de considerar-se concordes amb els principis orientadors de l’acció universitària, segons els Estatuts de la Universitat.

En aquest cas, la Universitat és entitat col·laboradora, ja que aporta recursos materials i humans i efectua una difusió per xarxes i web.

Aquestes activitats han de portar necessàriament incorporada en la seua publicitat el logotip del Vicerectorat com a entitat col·laboradora, i es requereix la supervisió de tota la comunicació per a comprovar que se cita correctament el Vicerectorat i el Centre Cultural La Nau.

Les entitats organitzadores de les unes i de les altres han d’adjuntar una documentació en què es continguen de manera explícita les necessitats de recursos tècnics i de personal amb l’antelació deguda i, si fóra necessari, signar un conveni de col·laboració.

Aquestes activitats rebran un rebut del càrrec que haurien assumit si no s’haguera realitzat com a col·laboració/coproducció

3. ACTIVITATS EXTERNES

Les activitats externes es gestionen com a lloguers. Hi ha una valoració del contingut per a avaluar la compatibilitat o no amb els principis de la Universitat.

Com que es considera un lloguer, s’aplica la tarifa corresponent establerta en el Reglament d’execució pressupostària, que els donarà dret a l’ús de la sala i exclusivament a atenció del personal de manteniment.

El Vicerectorat no participa en la difusió d’aquestes activitats.

 

Manual de benvinguda als usuaris de les instal·lacions del Centre Cultural La Nau [+]

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies