Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Economia Financera i Actuarial Logo del portal

Els professors Manuel Ventura i Carlos Vidal-Meliá han guanyat la Segona Edició del Premi Actuarial SCOR per a la Península Ibèrica.

  • 18 de novembre de 2014
Image de la noticia

El passat 13 de novembre va tindre lloc la reunió de deliberació del Jurat del II Premi Actuarial SCOR per a la Península Ibèrica, creat per la reaseguradora, en col·laboració amb els Instituts d’Actuarios oficials a Espanya i Portugal, per a promoure i fomentar la investigació en Ciències Actuarials i en Gestió de Riscos i recompensar tot estudi ric en idees, que mostre mètodes o projectes innovadors amb aplicacions potencials en la gestió de riscos.

En aquesta edició, s’ha valorat de forma especial, a més a més de la qualitat i el rigor dels treballs seleccionats, l’actualitat dels temes presentats i el caràcter innovador dels estudis. Així doncs, el primer premi ha recaigut en Manuel Ventura i Carlos Vidal-Meliá pel treball 'An Integrated Notional Defined Contribution (NDC) Pension Scheme with Retirement and Permanent Disability', mentre que Juan G. Rusinque ha guanyat el segon premi pel treball 'Análisis de la retención y de la supervivencia en compañías aseguradoras: Un caso práctico'. A més a més, el Jurat ha atorgat una menció especial al treball de Juan Espejo amb el títol 'Provisiones Técnicas de Prestaciones. El Método Chain Ladder estocástico desde un punto de vista práctico en Solvencia II'.

L’entrega tindrà lloc el proper 19 de novembre, al acabament de la jornada 'Autour d’un verre' que organitza SCOR a Madrid. El premi ser introduit per Luis Sáez de Jauregui, president de l’Institut d’Actuarios Espanyols, i entregat per Paolo de Martin, CEO de SCOR GLOBAL LIFE.

El jurat està composat per Luis Sáez de Jáuregui; Jesús Vegas, catedràtic de Matemàtiques Actuarials i Director de la revista Anales de l’Institut d’Actuaris Espanyols; Mercedes Ayuso, Presidenta del Departament de Formació del Col·legi d’Actuaris de Catalunya; Andrea Bertoldi, administrador delegat de AON BENFIELD Portugal; Nuno David, CEO de BES SEGUROS en Portugal; Marisa Galán, directora general de FIATC; Arturo Lozano, managing director de GUY CARPENTER; Ramón Nadal, director tècnic de Seguros Generales en CASER; i Pedro Muñoz, director corporatiu de Productes d’AVIVA a España.