Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació Logo del portal

Participa en la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació!

 

L'Educació Transformadora per a la Ciutadania Global (ETCG), sempre ha sigut el principal eix de treball de la Campanya Mundial per l'Educació (CME), a més de ser l'àmbit que marca els nostres objectius i estratègia com a xarxa. És l'eina per construir una ciutadania compromesa, inclusiva, activa, informada i crítica davant els discursos polaritzadors i la desinformació i, d'altra banda, constitueix un instrument per afavorir el compliment de l'Agenda 2030.

 

La Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME) és una de les activitats més significatives de la Campanya Mundial per l'Educació (CME), coalició internacional que defensa el DRET A L'EDUCACIÓ DE TOTES LES PERSONES. Seguim, com cada any, treballant al voltant de l'ODS 4: «Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenentatge per a tota la vida per a tots i totes". I enguany a més l'ODS 16: "Promoure societats pacífiques i inclusives, facilitar l'accés a la justícia per a tota la població i crear institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.

A la SAME 2024 treballarem els discursos d'odi, l'acceptació de les diferències i la resolució de conflictes, a través d'educació enfocada a equipar i capacitar tota la comunitat educativa -alumnat, professorat, famílies, ciutadania en general i responsables polítics- per ser capaços d'examinar, qüestionar i canviar les construccions socials i culturals.