Logo de la Universitat de València Logo Departament de Farmacologia Logo del portal

VII Jornada de la "Xarxa interuniversitària d’Innovació Docent en Farmacologia"

  • 13 de juliol de 2022
Image de la noticia

Els propers dies 18 y 19 de juliol es celebrara la setena Jornada d’Innovació Docent de la "Xarxa interuniversitària en Farmacologia“, organitzada de forma presencial i virtual (online) des del Departament de Farmacologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. Aquest any el tema sobre el que tractarà la reunió estarà centrat bàsicament en l'organització i desenvolupament de les ECOE i de les simulacions cliniques interdisciplinars des del area de la Farmacologia.

Com que és una reunió programada en format on line, convidem tots els professors, d'àrees de coneixement afins, interessats a participar a través de l'enllaç:

https://eu.bbcollab.com/guest/01c23f5e261b4865bb83f19d2994468b

La "Xarxa interuniversitària d’Innovació Docent en Farmacologia" està integrada per professors de les diferents universitats espanyoles i es va crear el 2015, gràcies al finançament d'un projecte concedit pel Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València (UV-SFPIE-GER 15-314985), com un espai comú per compartir recursos i experiències d'innovació docent en el camp de la Farmacologia.

El projecte s'ha mantingut de manera ininterrompuda fins a l'actualitat. En aquest darrer curs (2021-2022) han participat en el projecte 116 professors que imparteixen Farmacologia en diferents graus / postgraus de Ciències de la Salut (Infermeria, Farmàcia, Medicina, Veterinària, Ciències Biomèdiques, Òptica, Nutrició i Dietètica, ...) pertanyents a 19 universitats espanyoles (U. Alacant; U. Autònoma Barcelona; U. Barcelona; U. Pompeu Fabra, Barcelona; U. Cardenal Herrera CEU, U. Complutense Madrid, U. Europea Valencia, U. Francisco de Vitoria, Madrid; U. Granada, U. Illes Balears, U. León, U. La Laguna, U. Málaga, U. Miguel Hernández, U. Navarra, U. País Vasco, U. Salamanca, U. Sevilla i U. València),  a més de la  U. de Concepción (Chile). Durant aquests anys les coordinadores del projecte han estat Pilar D'Ocon, Mª Luisa Ferrándiz i Mª Dolores Ivorra, professores del Departament de Farmacologia de la Universitat de València.

Els pilars fonamentals del projecte són la innovació docent, la investigació i la transmissió del que s'ha après, considerant que la transferència de coneixement entre les diferents universitats constitueix un potencial per a la innovació i la formació de qualitat en l'ensenyament universitari. Es pretén millorar l'eficiència del procés d'aprenentatge compartint i debatent les diferents experiències docents dels membres del projecte. A més, aquest treball conjunt pot potenciar una revisió dels continguts essencials en Farmacologia, basada en el material i els recursos docents que s'han anat creant o implementant gràcies a la interacció dels diferents grups. Per això, al llarg d'aquests anys d'existència de la Xarxa, s'ha creat un repositori per mitjà d'una plataforma Moodle de l'Aula Virtual de la Universitat de València.

Es tracta de l'únic projecte que, afavorit per la UV, reuneix a un nombre elevat de professors de Farmacologia de diferents universitats i amb diferents nivells d’experiència docent. Gràcies al seu desenvolupament, els integrants de la xarxa aconsegueixen un alt nivell de formació en metodologies docents innovadors, amb l'avantatge que totes han estat experimentades, analitzades i contrastades per professors de l'àrea de coneixement, fet que suposa un sistema molt eficient de formació permanent del professorat i  que pot servir de model per a altres àrees.

 Contacte: luisa.ferrandiz@uv.es (Departament Farmacologia. Universitat de València)