Logo de la Universitat de València Logo Departament de Física Atòmica, Molecular i Nuclear Logo del portal

Workshop Very Large Volume Neutrino Telescope 2021 (VLVnT 2021)

  • 17 de maig de 2021
Image de la noticia

El passat 18 de maig va començar virtualment la novena edició del workshop Very Large Volume Neutrino Telescope 2021 (VLVnT 2021) organitzada pel grup VEGA de l'Institut de Física Corpuscular (centre mixt del CSIC i la UV) amb la col·laboració del departament de Física Atòmica, Molecular i Nuclear.
Professors del departament de Física Atòmica, Molecular i Nuclear formaven part del comité organitzador.
VLVnT 2021 va aglutinar a gran part de personal expert en un fòrum on es van discutir els últims avanços en astronomia de neutrins juntament amb altres avanços recents en els aspectes tecnològics i d'instrumentació dels detectors de neutrins a gran escala, tant actuals com futurs, en aigua i en gel.
Per a això comptava amb la participació i fructífera discussió entre els membres de tots els telescopis del món: IceCube, KM3NeT, ANTARES i Baikal.
Aquest esdeveniment se celebra periòdicament cada dos anys, i encara que la novena edició estava prevista per a 2020 les circumstàncies de la pandèmia van obligar a retardar aquesta edició fins enguany.

Grup VEGA

El grup del IFIC València Experimental Group of Astroparticlephysics (VEGA), treballa principalment en els telescopis de neutrins ANTARES i KM3NeT.
La investigació del grup abasta des de l'astronomia de neutrins fins a la física de partícules. Treballa activament en una varietat de temes, com ara  la cerca de fonts puntuals de neutrins (tant estables com transitòries en el temps), la cerca d'interaccions no estàndard de neutrins, la desintegració de neutrins i els neutrins estèrils. També busca matèria fosca a través dels senyals de neutrins d'alta energia que podrien generar-se si les partícules de matèria fosca s'aniquilen en el centre d'objectes astrofísics pesats. A més, duu a terme col·laboracions puntuals en anàlisis conjuntes amb altres detectors de neutrins, raigs gamma i ones gravitacionals en el marc de la naixent astronomia multimissatger.

Més informació