Logo de la Universitat de València Logo Departament Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal Logo del portal

El grup d'investigació que es presenta posseeix un ampli historial científic en tots els camps ressenyats i derivats de les línies d'investigació descrites, en els quals es duu treballant des de fa més de 15 anys.

Capacitats:

  • Anàlisi físicoquímic de diferents aliments (naturals i processats).
  • Millora de la qualitat d'un aliment mitjançant el control del contingut en compostos bioactius.
  • Control de processos tèrmics i no tèrmics amb l'objectiu d'obtenir aliments amb alt valor nutritiu.
  • Assessorament dietètic.

Objectius aconseguits:

  • Caracterització físicoquímica de diferents aliments: carns i derivats càrnics; orxata; suc de taronja fresc, refrigerat i esterilitzat; espàrrecs; xampinyons; tres varietats de taronja (navel, navelina, navel-lane) i tres varietats de mandarina (clemenules, clemenvilla i fortuna).
  • Determinació de macronutrients i micronutrients en aliments. Avaluació i correcció de deficiències.
  • Validació de tractaments tèrmics: pasteurització, esterilització i UHT, així com de no tèrmics: polsos elèctrics d'alta intensitat (PEAI). Qualitat nutritiva.
  • Modificacions produïdes per l'emmagatzematge en la qualitat nutritiva.
  • Valoració de la capacitat antioxidant dels aliments.
  • Establiment de la vida útil dels aliments.
  • Elaboració de fitxes nutricionals i avaluació de menús per a distints col·lectius (ancians, embarassades, escolars,…).

Per a realitzar els treballs relacionats amb les línies d'investigació descrites es conta amb tot el material auxiliar necessari en laboratoris d'anàlisis d'aliments, amb tot el gran equipament actualment imprescindible en els laboratoris de Nutrició i Bromatologia situats en la Facultat de Farmàcia.

A més, es conta amb la infraestructura dels serveis generals de suport a la investigació de la Universitat de València.