University of Valencia logo Logo Research Group on Mediation and Arbitration (MedArb) Logo del portal

El Dr. Juan Mendoza Díaz (Cuba) professor convidat del nostre grup investigador

  • November 19th, 2021
El Dr. Juan Mendoza Díaz (Cuba) professor convidat del nostre grup investigador

El Prof. Dr. Juan Mendoza Díaz, Catedràtic de Dret Processal de la Universitat de l'Havana, participa, com a professor convidat pel grup investigador PROMETEO 2018/111 en diverses activitats vinculades al grup.

Després de la seua intervenció en el Congrés Internacional organitzat pel Grup Prometeu els dies 28 i 29 d'octubre de 2021, amb una ponència sobre “Visió des de Cuba de la mediació”, ha participat en el Seminari Internacional “Noves reformes legislatives processals a Cuba: cap a un nou model de Justícia” el dia 10 de novembre 2021, ha participat en una Trobada amb doctorands i joves doctores sobre “Impuls de l'arbitratge i la mediació a Cuba i a Llatinoamèrica. Una nova mirada de la Justícia”, realitzat el dia 17 de novembre de 2021, i igualment ha participat el dia 18 de novembre en una sessió en la Cort d'Arbitratge i Mediació, juntament amb els professors Esplugues Mota i Barona Vilar per a àrbitres i mediadors, amb interessants aportacions i aprofitament de sinergies en relació amb l'Arbitratge i la Mediació a Llatinoamèrica i especialment la mirada cubana que ofereix un àrbitre CCI.

Es va aprofitar per a efectuar la presentació en la Cort de l'obra col·lectiva editada en Tirant lo Blanch per Carlos Esplugues Mota, en la qual intervé Juan Mendoza Díaz. Durant les dues setmanes que ha estat estretament vinculat al grup investigador ha pogut conversar amb l'equip i oferir el seu sempre serena i aguda mirada de jurista. Participa en l'obra col·lectiva “Justícia polièdrica en període de mudança (Nous conceptes, nous subjectes, nous instruments i nova intensitat), que troba en premsa en l'Editorial Tirant lo Blanch.

Images: