Logo UVGrau en FísicaFacultat de Física Logo del portal

La Facultat de Física de la UV se situa entre la 101 i la 150 millors del món, segons el rànquing de Xangai. Teledetecció, entre les millors 100 per disciplines acadèmiques

  • 26 de març de 2024
Image de la noticia

Utilitzant com a referència el rànquing general de SHANGHAI-ARWU 2023, la Universitat de València (UV) se situa en la posició 301-400 a escala mundial, baixant a aquesta posició des de la posició 201-300 de l'any 2022.

De les més de cent matèries avaluades, la Universitat se situa entre les cent primeres del món en set disciplines, entre elles Teledetecció (posició 26 en l'àmbit mundial, primera a escala nacional). Física se situa en la posició 101-150 a escala mundial (entre les quatre primeres en l'àmbit nacional). Destaca també l’àrea d’Astronomia i Astrofísica, que puja fins a la posició 94 de l’URAP (University Ranking by Academic Performance). En el camp de les ciències de la salut, l’Òptica es consolida en la cinquena posició a escala nacional en el rànquing BGU (Best Global Universities).

Segons l’informe anual del Servei d’Anàlisi i Planificació (SAP) publicat per la UV, que analitza de forma agregada la posició de les universitats espanyoles en els cinc rànquings generals i els cinc rànquings de producció científica considerats, al 2023 la UV se situa en la posició cinquena (entre la tercera i la quarta, si atenem únicament els rànquings de producció científica). De fet, la Universitat obté els millors resultats en aquells rànquings basats en indicadors de producció científica (publicacions i cites): se situa com la primera universitat valenciana als rànquings de producció científica, la tercera del Sistema Universitari Espanyol i entre les 250 millors del món. Per tant, la quantitat i qualitat de la producció científica de la Universitat de València als diferents camps científics és fonamental en el posicionament als principals rànquings internacionals i constitueix un dels principals actius de la Universitat de València.

Finalment, també d’acord amb l’informe del SAP, el professor emèrit Eulogi Oset, del departament de Física Teòrica, apareix destacat com un dels set investigadors de la Universitat amb un índex h relatiu més alt i la professora María Moreno Llácer, del departament de Física Atòmica, Molecular i Nuclear, com tercera investigadora del CSIC a nivell nacional amb l’índex h més alt.

Enllaços:

Informe de rànquings 2023 del SAP: https://ir.uv.es/y0UQnQ9 

Resultats destacats Universitat de València: https://ir.uv.es/595nt9U