Universitat de ValènciaGrau en Nutrició Humana i DietèticaFacultat de Farmàcia Logo del portal

IX Edició del Congrés d'Estudiants de Nutrició Humana i Dietètica.

  • Gabinet de la Rectora
  • 4 de març de 2022
 

Els i les participants han pogut gaudir de ponències, pòsters i debats en el sí del congrés organitzat per ADINU, Associació de Dietistes i Nutricionistes de la Universitat de València.

La Sala Darwin de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València ha acollit la IX Edició del Congrés d'Estudiants de Nutrició Humana i Dietètica. Dues jornades de ponències, pòsters, diàlegs i tallers, impulsades per l'Associació de Dietistes i Nutricionistes Universitaris, ADINU. Les activitats van començar el matí del dijous 3 de març i s'han prolongat fins al divendres 4, dia en què van tancar les jornades amb el repartiment de premis i la cerimònia de clausura.


En la inauguració va participar Hortensia Rico, degana de la Facultat de Farmàcia i Mª Cruz Manzaneque, secretària del CodinuCoVa. A continuació, van començar les ponències liderades per Juan Llorca exposant “Un menjador escolar diferent és possible” i, en segon lloc, María Asensio amb el tema “La diabetis, què faig jo com a nutri?”. A més, es va comptar amb la participació de diferents alumnes de grau, màster i doctorat en la presentació de comunicacions orals i pòsters, donant-los l'oportunitat de donar-se a conéixer i desembolicar-se en un escenari presentant els seus treballs i activitats d'investigació.


La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre no va voler perdre l'oportunitat de saludar als i les participants del congrés, va desitjar un gran aprofitament d'aquest i també va felicitar els organitzadors i les organitzadores per aquesta gran iniciativa que enforteix la transmissió del coneixement adquirit a les aules.


Entre les activitats, va destacar la ponència de Neus Elcacho amb el tema “Emocions i alimentació”, i la ponència d'Alejandra Schvartz amb “Alimentació vegana i organització en la cuina”, en la qual es va realitzar dues receptes veganes en directe.


La segona jornada va estar acompanya de grans ponents com Juan Revenga i Javier Sánchez, que van dialogar entorn als olis, nutrició i la ciència; història i mites darrere dels greixos vegetals.


Al seu torn, Ander Iglesias va presentar la seua ponència entorn a l'educació nutricional i el mecanisme per a aterrar la teoria a la pràctica. Seguit a aquesta ponència, Dany Faccio va presentar el tema: La dieta sense gluten, més enllà de menjar sense gluten.


Per a finalitzar la IX Edició del Congrés d'Estudiants de Nutrició Humana i Dietètica Hadia Bakkali va presentar la seua ponència entorn a l'estigma del pes en la consulta de nutrició i com afecta això en la salut dels pacients. Posteriorment, Carlos Ruiz va tancar les ponències, oferint als assistents els 92 senzills passos per a aconseguir l'èxit com a dietista-nutricionista.