institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

Inauguració de l'Exposició "la Càtedra de Protecció Ciutadana - Policia Local de València" de la Universitat de València PROTECPOL

  • February 10th, 2017
Cartel policias a caballo PROTECPOL

Dimecres que ve dia 15 de febrer a les 11.30 se celebra l'acte d'Inauguració de l'Exposició "La Càtedra de Protecció Ciutadana-Policia Local de Universitat de València" en el Saló de Cristall de l'Ajuntament. Estarà oberta al publique fins a l'1 de març.

L'acte inaugural comptarà amb representants del Consistori de València, està confirmada la presència de l'alcalde Joan Ribó i la regidora de Seguretat Ciutadana Anaïs Menguzzato. Per part de la Universitat assistiran els vicerectors d'Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao; i de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla. També estarà present la directora de la càtedra de Protecció Ciutadana-Policia Local, Paz Lloria, professora titular del Departament de Dret Penal de la Universitat de València.

L’exposició de la Càtedra de Protecció Ciutadana- Policia Local de València té com a objectiu acostar als ciutadans i ciutadanes les funcions i activitats que, tant des de la Universitat de València com des de la Policia Local, es realitzen a fi de millorar les condicions de vida de la ciutat.

Els onze plafons de la mostra, confeccionada per la unitat de suport al Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb la Càtedra de Protecció Ciutadana-Policia Local de València, es divideixen en dos blocs:

D’una banda s’explica què és una Càtedra Institucional i quines labors desenvolupen tant la Càtedra com els diferents Instituts d’Investigació de la Universitat en relació amb les competències pròpies de la Policia Local; i, en conseqüència, de quina manera es pot col·laborar amb l’Ajuntament i la prestació del servei de Protecció Ciutadana.

D’altra banda, s’efectua un recorregut per la història i els serveis que presta la Policia Local de València. Des dels seus inicis, on s’aborda la creació del Cos de la Guàrdia Municipal el 1870 fins al moment actual, en què es compta amb una Policia Local composta per uns 1.600 professionals al servei del ciutadà/na, amb una organització i distribució de funcions pròpia d’una ciutat moderna i avançada.

En definitiva, s’ofereix una mostra de les activitats que es realitzen des de les institucions implicades i els criteris de treball en comú que s’estan impulsant, amb el propòsit de fer conéixer més a prop a aquells que treballen pels seus interessos des de la Universitat i la Policia Local de València, d’una manera gràfica i amena, al mateix temps que rigorosa.

Més informació a:

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial

Díptic de l'exposició