institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

Jornada de Càtedres de Ciències i Tecnologia de la Universitat de València (UV)

  • April 22nd, 2024
Imatge de la taula redona

El dia 18 d'abril s'ha celebrat a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE), la Jornada de Càtedres de Ciències i Tecnologia de la UV, segon esdeveniment del programa d'activitats que s'estan realitzant, amb motiu del XXX aniversari del programa de Càtedres Institucionals i d'Empresa de la UV.

L'acte es va iniciar amb una recepció en l'avantsala del Museu de l' ETSE, en el qual es va instal·lar l'exposició de panells i vídeos promocionals de les càtedres participants. Una vegada van arribar els assistents i amb la presència de la Rectora, els directors de les càtedres van poder mostrar als presents els principals objectius i les activitats que desenvolupen en cadascuna de les seues càtedres.

A continuació, en el Saló de Graus Joan Pelechano, Mavi Mestre, Magnífica Rectora de la Universitat de València, va realitzar el discurs inaugural de la jornada. En el seu discurs, la Rectora va destacar la important labor que exerceixen les càtedres institucionals i d'empresa i la necessitat de visibilitzar tot el que aporten a la societat.

A continuació, Olga Dénia, periodista del Parc Científic de la UV, especialitzada en ciència i tecnologia, va presentar i va moderar la taula redona ‘Les càtedres universitàries com a instrument per al foment de la investigació i la transferència del coneixement”, i en la qual van participar Carmen Botella, professora titular i representant de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere; Pablo Mir, líder de l'Àrea de Programari en el departament de Cloud & Custom Applications de Capgemini España i responsable de Capgemini per a la Càtedra Capgemini a la innovació del desenvolupament de programari; Adrián Suárez, ajudant doctor, membre i cas d’èxit de la Càtedra Würth; i José Badia, professor titular i director de la Càtedra AIMPLAS UV.

Finalitzada la taula redona, Rosa Donat, vicerectora d'Innovació i Transferència, va clausurar la jornada i de nou, en l'avantsala del museu, durant el refrigeri, els assistents van poder parlar i comentar de forma distesa sobre la labor que realitzen les càtedres universitàries.

En aquesta jornada de càtedres de Ciències i Tecnologia van ser presents les següents càtedres:

  • Càtedra Würth EMC
  • Càtedra de Tecnologia de Bateries i la seua cadena de valor
  • Càtedra Capgemini a la innovació del desenvolupament de programari
  • Càtedra DAM per a la gestió integral i recuperació de recursos de l'aigua residual
  • Càtedra Empresa, Gastronomia i Turisme ECOTUR
  • Càtedra d'Empresa en Anàlisi de Dades Computacional i la seua Relació amb el sector Terciari (IHMGS)
  • Càtedra Privacitat i Transformació Digital Microsoft-UV
  • Càtedra IAVIS d'Intel·ligència Artificial i Visualització d'Informació per al Govern Obert a la Ciutat de València
  • Càtedra Ús Racional del Medicament MICOF
  • Càtedra Sanuker de programari computacional
  • Càtedra de Cirurgia Robòtica FIHGUV - UV
  • Càtedra UV-VASIC de materials avançats per a la indústria de microxips i semiconductors

Des del Vicerectorat d’Innovació i Transferència s'agraeix a tots els assistents i participants la seua presència en aquest acte. L'11 de juny se celebrarà la pròxima jornada de càtedres, en les quals estaran representades les càtedres d’humanitats i ciències socials.

Images: