institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra AVANT organitza un seminari per a parlar de la fiscalitat diferencial en les àrees rurals

  • September 25th, 2019
Image de la noticia

El pròxim dia 14 d’octubre tindrà lloc el primer seminari de la recentment creada Càtedra AVANT, dirigit a reflexionar sobre el despoblament en general i, sobretot, a proposar mesures per a abordar-lo, en aquest cas concret, a través d’una possible fiscalitat diferenciada.

En el marc de la Càtedra AVANT-UV, impulsada per la Direcció General de l’Agència Valenciana Antidespoblament, de la Secretaria Autonòmica de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, i l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la Universitat de València (IIDL), se celebrarà aquesta jornada de reflexió sobre el despoblament en general i, especialment, mesures per a abordar-lo. La fiscalitat diferenciada com a instrument de discriminació positiva té detractors, però també és cert que cada vegada és més evident que és possible i necessària. I aquest serà l’element central de la jornada, reflexionar entorn de la viabilitat d’una fiscalitat diferenciada per a les zones rurals amb problemes o en perill de despoblament.

El seminari està dirigit especialment a responsables públics, de tots els nivells administratius, des del govern regional fins a l’administració local, incloent-hi ací siga als càrrecs electes o membres de les corporacions municipals com a les mateixes diputacions provincials. Igualment, està obert a totes les persones interessades en com afrontar el repte del despoblament en les nostres zones rurals, actors vinculats als Grups d’Acció Local i, en general, a la societat civil de la Comunitat Valenciana.

Així, es pretén una participació activa dels assistents, a través de diverses dinàmiques grupals i exposició de resultats i reflexions. Tot això després de dues ponències centrals que serviran per a contextualitzar la jornada. D’una banda, intervindrà el Prof. Dr. Luís Antonio Sáez amb una ponència sobre “La despoblació i les seues estratègies, a debat”, i d’altra, el Prof. Dr. José Antonio Hercé (membre de la xarxa Southern Sparsely Populated Areas) exposarà els principals resultats del seu treball sobre “Una fiscalitat diferenciada per al progrés dels territoris despoblats en Espanya”. Prèviament a aquestes dues intervencions, la jornada quedarà inaugurada pel president de la Diputació de València, el Sr. D. Antoni F. Gaspar, la directora general de l’Agència Valenciana Antidespoblament, la Sra. Na. Jeanette Segarra, el director general de Desenvolupament Rural, el Sr. D. David Torres, el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, el Dr. D. Jorge Hermosilla, i els codirectors de la Càtedra AVANT en la Universitat de València, i membres de l’Equip UDERVAL de l’IIDL, el Prof. Dr. Javier Esparcia i el Prof. Dr. Jaime Escribano. Per la seua part, la cloenda del seminari estarà a càrrec de la Prof. Dra. María Dolores Pitarch, directora de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) de la Universitat de València.

La jornada tindrà lloc el dia 14 d’octubre a les 9 hores en les aules B3 i B4 de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local del Campus de Tarongers de la Universitat de València. La inscripció al seminari és gratuïta i ha de sol·licitar-se enviant un correu electrònic a catedra.avant@gmail.com. Tota la informació en aquest enllaç.