University of Valencia logo Logo Institutional chairs Logo del portal

La Càtedra d’Economia Feminista amplia termini d'inscripció per a participar en el VI Congrés d'Economia Feminista

  • May 9th, 2019
La Càtedra d’Economia Feminista amplia termini d'inscripció per a participar en el VI Congrés d'Economia Feminista

Des de la Càtedra Economia Feminista s'amplia el nombre de places i el termini d'inscripció per a participar en el VI Congrés d'Economia Feminista que tindrà lloc del 5 al 7 de setembre. La preinscripció estarà oberta des del 27 de maig i la presentació de propostes es podrà realitzar des del 3 de juny.

Aquest congrés estarà estructurat en tres eixos: 1) investigació-comunicacions; 2) formació i 3) acció i debat polític.

Aquesta nova edició del congrés d'economia feminista ve precedida de l'experiència i coneixement generat en les anteriors edicions i en les xarxes d'intercanvi i acció política que hem anat alimentant des de llavors.

En aquesta ocasió volem obrir dinàmiques de treball teòric-pràctic que faciliten el desenvolupament dels eixos temàtics de major rellevància per a l'economia feminista (cures, eco-feminisme), la conformació d'instruments aplicables a través de les polítiques públiques (fiscalitat, pressupostos amb enfocament de gènere), la definició de models de governança feminista i gestió del bé comú i l'articulació de resistències feministes abans la bel·ligerància neoliberal. En aquests últims anys el moviment feminista ha aconseguit fer arribar a una majoria social la diversitat de vindicacions i demandes per a un canvi de model de societat. Cada vegada sorgeixen més iniciatives, fonamentalment des dels moviments socials, en les quals les cures i la vida se situen com a prioritats bàsiques, i proposen alternatives de gestió a l'economia ortodoxa i al fonamentalisme de mercat que ha dominat el món acadèmic i els centres de poder econòmic i polític.

L'economia feminista ha de contribuir de manera decisiva a generar alternatives al model econòmic i polític que està en crisi. Pensem que el canvi de paradigma ja no és ajornable per més temps i que el feminisme com a projecte ètic de transformació social té capacitat de generar sinergies per a les transicions necessàries i justes amb la vida.

La convocatòria d'aquest VI Congrés d'Economia Feminista s'obri amb una crida a presentar propostes en qualsevol dels tres eixos, per a anar construint alternatives i processos de transformació social.

Més informació en l'enllaç.

 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy