institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra d’Estudis del Còmic col·labora en la presentació d’Intisar en el exilio

  • June 18th, 2019
Image de la noticia

El passat 13 de juny, la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundación SM-UV participà en la presentació de la novel·la gràfica Intisar en el exilio en la llibreria Primado de València.

El professor Álvaro M. Pons, director de la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundación SM-UV, fou l’encarregat de presentar Intisar en el exilio, la novel·la gràfica escrita per Pedro Riera i dibuixada per Sagar Forniés, que ha sigut editada per Astiberri. En l’acte estigueren presents els autors d’aquesta obra que relata les terribles conseqüències de la guerra en Iemen, especialment en el que es refereix a la situació de la dona.

Riera recupera a la protagonista d’El coche de Intisar (2011) i aborda els seus anys d’exili en Jordània fugint de la terrible situació que travessa el seu Iemen natal. L’autor, que va recopilar desenes de testimonis de dones en els seus viatges a Iemen i Jordània en els últims anys, s’aproxima a la difícil vida d’Intisar amb el seu peculiar sentit de l’humor no exempt de ràbia i reivindicació, dotant d’humanitat a aquest personatge que representa la lluita quotidiana i les esperances de les dones iemenites a les quals la guerra i l’exili alliberen en part del control masculí.

Images: