
La Càtedra DAM-UV va organitzar dilluns 26 de març el segon taller de formació dins del projecte d'innovació “La Maleta de l'Aigua”, per a conscienciar a estudiants de primària i secundària sobre la importància de recuperar els recursos continguts en l'aigua residual.
Per al desenvolupament de “La Maleta de l'Aigua” s'ha creat un grup multidisciplinari amb estudiants de periodisme, magisteri, enginyeria química i biotecnologia que s'aniran formant en activitats tecnològiques, de pensament creatiu, de comunicació, de conscienciació social, etc.
El passat 7 de març va tenir lloc el primer taller i en ell tots els integrants del grup es van presentar, explicant les seues capacitats i motivacions en el projecte “La Maleta de l'Aigua” i fomentant així una major cohesió del futur grup de treball. Es va comptar, a més, amb la participació de dos experts en educació, Rafael García Ros, Catedràtic de Psicologia Evolutiva i de l'Educació i Lola Caballer Costa, llicenciada en Belles arts, Història de l'Art i Magisteri d'Educació Infantil. Aquests experts van donar unes primeres pinzellades de les necessitats que, pel que fa a la formació d'aquest tipus pot haver-hi en les aules dels col·legis, així com de la psicologia dels xiquets per adequar el disseny de “La Maleta de l'Aigua” a un format que siga el més proper i accessible als xiquets.
El segon taller, celebrat dilluns passat 26 de març en l'aula laboratori del living-lab d'innovació social de la Universitat de València, va comptar amb la participació de Rafael García Martínez de la Càtedra INNOVA SERVEF UV de la Universitat de València. Rafael García va explicar als alumnes en què consisteix i quins objectius té el SocInnoLab (Observatori d'Innovació Social) de la Universitat al que recentment s'ha adherit la Càtedra DAM. Després d'aquesta explicació va dirigir la seua col·laboració a donar formació als alumnes en matèria de creativitat.
En aquests tallers es vol fomentar un pensament creatiu entre els estudiants intentant respondre a com hauria de ser i què hauria d'incloure una maleta de l'aigua com a concepte obert per a fer arribar a la societat la idea que l'aigua residual és una font inesgotable de recursos.