institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra DAM participa en la II Trobada de Directors de Centres d'Investigació de l'Aigua a Espanya

  • June 11st, 2020
Image de la noticia

El passat 19 de desembre es va celebrar en el Molí de Vera de València la II Trobada de Directors de Centres d'Investigació de l'Aigua a Espanya, en el qual va participar la Càtedra de Gestió Integral i Recuperació de Recursos de l'Aigua Residual (Càtedra DAM) de la Universitat de València.

“És necessari avançar en la formació d'una xarxa o plataforma del sector de la I+D+i en l'aigua a Espanya, que pose de manifest el potencial i la capacitat del sector, facilite l'intercanvi de coneixement i la transferència de la I+D+i i a més, servisca de suport científic a les administracions públiques en la presa de decisions”.

Aquesta va ser la principal conclusió de la II Trobada de Directors de Centres d'Investigació de l'Aigua a Espanya, celebrat el passat 19 de desembre en l'Ermita de Vera de la Universitat Politècnica de València, actuant el IIAMA-UPV (Institut d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València) com a amfitrió de la reunió.

L'esdeveniment, que va congregar a diversos centres d'investigació nacionals, va servir per a abordar els reptes i problemàtiques als quals s'enfronta el sector de l'aigua, debatre sobre fonts de finançament nacional i europea per a la constitució de xarxes o plataformes i analitzar possibles vies de transferència del coneixement i difusió de l'activitat.

Concretament, van participar 16 assistents pertanyents a 13 centres, els quals van realitzar una breu presentació de les diferents línies d'investigació que desenvolupen i de projectes rellevants recents. Posteriorment es van mostrar exemples d'èxit de xarxes temàtiques com a Red Remedia, Xarxa de Laboratoris d'Hidràulica o Xarxa de Silvicultura, que van ajudar a conéixer el potencial i possibilitats que ofereixen aquest tipus de nexes i debatre la seua possible translació a l'àmbit de la I+D+i en el sector de l'aigua.

En la reunió es va fixar com un dels objectius a curt termini la posada en marxa d'una web per a facilitar l'intercanvi d'informació i la difusió d'activitats dels centres involucrats, l'estudi de possibles ajudes per a l'impuls de la xarxa o plataforma, i la continuació de les trobades periòdiques anuals per a avançar en la definició i consecució dels objectius de la xarxa.