institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra DAM reivindica el potencial de les aigües residuals com a font de recursos en la seua I Jornada Cientificotècnica

  • December 18th, 2018
Image de la noticia

Aquesta va ser la conclusió general aconseguida entre els nombrosos experts i investigadors que van participar en la I Jornada Cientificotècnica sobre l'aprofitament de l'aigua residual com a font de recursos, organitzada per la Càtedra DAM de Gestió Integral i Recuperació de Recursos de l'Aigua Residual de la Universitat de València, celebrada el passat 12 de desembre a l'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de València. Durant la jornada, que va congregar a més de 160 assistents, es van presentar diferents casos d'estudi i projectes d'investigació.

L'esdeveniment va ser inaugurat per la Vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València Mª Dolores Real, el Director de la Càtedra DAM Alberto Bouzas, el Gerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) de la Generalitat València Enrique Lapuente i pel Director General de DAM Santiago Amores, qui van agrair als organitzadors la celebració d'aquest tipus de trobades que valoren la importància de la R+D+i en el sector de les aigües residuals.

Durant l'esdeveniment es van abordar els principals reptes i problemàtiques als quals s'enfronta el sector de les aigües residuals, presentant-se projectes i casos d'estudi d'èxit realitzats per diferents organismes públics, universitats, centres d'investigació o empreses.

“És important conéixer el treball que s'està realitzant des de diferents àmbits per a obtenir una visió global de la gran varietat d'investigacions que es duen a terme, detectar sinergies i avaluar la situació real del sector” va afirmar Laura Pastor, responsable del departament d'Innovació de l'empresa DAM. En aquest sentit, la investigadora valenciana va apuntar com a aspectes claus en el procés de transformació del sector, la valorització d'elements com l'aigua “per a la seua posterior reutilització”, la matèria orgànica “per a la producció d'energia”, i el nitrogen i fòsfor “com a aportacions necessàries per a l'agricultura”.

Per la seua part, el director de la Càtedra DAM va indicar que és necessari proposar solucions “a les barreres i impediments que les normatives europees, nacionals i regionals posen a la innovació en el sector de les aigües residuals”.